Adama
AGRICOVER

Fermierii din Europa Centrală şi de Est amendează noile politici ale Comisiei Europene în domeniul agricol

Publicat: 06 decembrie 2011 - 11:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanţii producătorilor agricoli din România, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, şi din ţările baltice (Lituania, Letonia, Estonia) s-au întâlnit, în perioada 28-29 noiembrie 2011, la Budapesta, pentru a identifica strategiile de sensibilizare a Comisiei Europene privind includerea în PAC 2014-2020 a tratamentelor adecvate, a reducerii decalajelor actuale ce defavorizează net noile state membre.

România a fost reprezentată la eveniment (- intitulat a 43-a Reuniune lărgită a Camerelor Agricole din cele patru ţări de la Vişegrad - Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia) de către Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România – FNPAR, prin preşedinte Viorel Matei.

Prin armonizarea problematicilor cu care se confruntă, delegaţiile producătorilor agricoli au adoptat o Declaraţie comună ale cărei prevederi solicită să fie cuprinse în noile politici agrare europene.
 
„Această reuniune vine în sprijinul producătorilor agricoli români şi a celor din celelalte state nou-aderate la UE. Milităm pentru o egalitate de şanse pe piaţa comunitară, pentru echitate în alocarea subvenţiilor europene, precum şi pentru consolidarea măsurilor de piaţă”, a declarat Viorel Matei, potrivit comunicatului de presă.
  
Declaraţia a fost înaintată COPA-COGECA, cea mai mare organizaţie de producători agricoli din UE, pentru continuarea negocierilor cu Comisia Europeană priviind viitorul PAC. 

F.N.P.A.R – a luat fiinţă ca o concretizare a interesului general al asociaţiilor patronale, cooperativelor, sindicatelor investitorilor şi asociaţiilor agricole de ramură, privind necesitatea apariţiei unei federaţii, la nivel naţional, care să adune şi să reprezinte sub sigla sa interesele generale ale reprezentanţilor sectorului agricol din România, la nivelul Uniunii Europene, respectiv în cadrul COPA-COGECA-GEOPA.

Vizualizat: 1996 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Parlamentul European măreşte co-finanţarea acordată proiectelor de dezvoltare regională cu 10 procente

Parlamentul European măreşte co-finanţarea acordată proiectelor de dezvoltare regională cu 10 procente

Parlamentul European a votat în ședința plenară de ieri, 01 decembrie 2011, acordarea unui ajutor suplimentar pentru proiectele de dezvoltare regională finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi Fondul Social European (FSE). Pe lista statelor care vor beneficia de noua măsură UE se află şi România, alături de Ungaria, Letonia, Portugalia, Grecia şi Irlanda.

Comisia de agricultură a PE propune etichetarea alimentelor cu două date de expirare: una comercială şi alta de consum

Comisia de agricultură a PE propune etichetarea alimentelor cu două date de expirare: una comercială şi alta de consum

Comisia pentru agricultură a Parlamentului European a făcut apel la măsuri urgente pentru a reduce la jumătate risipa alimentară în UE până în 2025 şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor europeni defavorizaţi la alimente, una dintre recomandări fiind introducerea etichetării cu două date de expirare, una comercială şi alta de consum.

Parlamentul European propune acţiuni internaţionale pentru salvarea rezervelor de peşte

Parlamentul European propune acţiuni internaţionale pentru salvarea rezervelor de peşte

Potrivit unei rezoluţii votate joi, 17 noiembrie a.c., de către Parlamentul European, UE trebuie să promoveze acţiunea internaţională pentru lupta împotriva pescuitului ilegal, inclusiv prin intensificarea inspecţiilor pe mare, închiderea pieţelor produselor maritime ilegale şi impunerea de sancţiuni asupra statelor care neglijează aceste obligaţii.

Ministrul Tabără a semnat „Declaraţia de cooperare” cu omologul său german, Helmut Brunner

Ministrul Tabără a semnat „Declaraţia de cooperare” cu omologul său german, Helmut Brunner

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, miercuri 16 noiembrie, cu Helmut Brunner, ministrul pentru alimentaţie, agricultură şi păduri din landul Bavaria, Germania.

E oficial: încă doi ani pentru laptele neconform

E oficial: încă doi ani pentru laptele neconform

România a primit acordul Comisiei Europene pentru procesarea laptelui neconform cu cerinţele comunitare, până la finele anului 2013, solicitarea fiind aprobată în unanimitate de statele membre.

UE a decis continuarea ajutorului pentru persoanele defavorizate, în 2012 - 2013

UE a decis continuarea ajutorului pentru persoanele defavorizate, în 2012 - 2013

Statele membre UE au decis luni, la Bruxelles, prelungirea cu încă doi ani, pentru 2012 şi 2013, a Programului european de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate (PEAD), finanţat din fonduri europene.

Pescarii din Delta Dunării îşi trasmit nemulţumirile la Parlamentul European

Pescarii din Delta Dunării îşi trasmit nemulţumirile la Parlamentul European

Pescarii din Delta Dunării vor condiţii de desfăşurare a activităţii similare cu cele ale pescarilor din delta Ebrului (Spania), astfel încât săptămâna viitoare vor transmite la Parlamentul European un memoriu cu nemulţumirile lor.

Noua legislaţie UE limitează utilizarea aditivilor alimentari autorizaţi

Noua legislaţie UE limitează utilizarea aditivilor alimentari autorizaţi

Conform noii legislaţii europene, printre produsele alimentare care nu vor mai conține aditivi alimentari vor fi pâinea, iaurtul nearomatizat, untul, compotul, pastele făinoase și mierea.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii