Comunitatea din Corbi, judeţul Argeş, a primit în cadrul evenimentului „1 Mai Antreprenoresc la Corbi”mulţi turişti interesaţi să cunoască obiectivele, produsele şi povestea frumoasă pe care comuna musceleană le are de oferit.
Evenimentul a fost susţinut de echipa Antreprenoreşti – Adoptă un sat, un proiect al fundaţiei Romanian Business Leaders, care a selectat comuna Corbi din peste 30 de alte localităţi candidate din regiune, cu un potenţial real de creştere a PIB-ului prin turism şi prin contribuţiaoamenilor gospodari.
Evenimentul “1 Mai Antreprenoresc la Corbi” s-a desfăşurat în zilele de 30 aprilie – 1 mai 2017 şi a însemnat o călătorie prin bogăţiile culinare, istorice şi naturale ale comunei aflată în apropierea munţilor Făgăraş. Acesta face parte dintr-o serie de iniţiative ale liderilor comunei de a face cunoscută localitatea.
Obiectivele vizitate de către turişti au fost Mănăstirea Corbii de Piatră (sat Jgheaburi), casele memoriale ale partizanilor şi Râpa Partizanilor (sat Poienărei), aceştia fiind primiţi cu un târg de produse locale, dar şi cu o petrecere câmpenească ce a inclus mâncare la ceaun, făcută ca la bunica acasă, cu reprezentaţii ale ansamblurilor folclorice locale şi un foc de tabără.
”A fost pitoresc. Am cunoscut o altă faţetă, una mai apropiată de tradiţie şi spiritualitate, având în prim plan Mănăstirea Corbii de Piatră, un schit rupestru unic în ţara noastră, aş putea spune. Corbi este o comunitate care primeşte cu mâinile largi oamenii şi cred că este o atitudine foarte bună în atragerea de noi turişti.” ne spune Elena Pâslaru, co-fondatoare The Cover, agenţie de PR şi membru în echipa Antreprenoreşti- Adoptă un Sat. “Mi-a plăcut că au fost prezenţi în cadrul unui mic târg şi câţiva producători locali, atât de brânzeturi, sucuri naturale, dulceţuri, pastramă, cât şi câţiva artizani locali, de costume populare şi ii, dar şi de sculptură în lemn” completează un alt participant la eveniment.
Însă nu doar turiştii au fost impresionaţi de eveniment, ci şi localnicii, care au fost implicaţi activ în prezentarea atracţiilor din comună sau a produsele savuroase realizate chiar de ei, precum brânza de burduf, telemeaua, pastrama, sucurile şi gemurile de fructe.
O parte dintre cei care păstrează cu succes tradiţiile, precum artizanii de costume populare sau meşteşugarii care sculptează lemnul, au oferit demonstraţii celor prezenţi. Ion Rodoş, artist în sculptura în lemn care ţine ore de sculptură alături de elevii claselor I-VIII la şcoala locală, dar şi tabere tematice în comună sau la Muzeul Satului din Bucureşti, a atras copiii prezenţi încântaţi de felul în care lemnul este prelucrat.
“Astăzi, pentru promovarea comunei noastre am venit cu produsele de casă, cu ţuica mea de la Poienărei făcută din livezile noastre, cu brânza de la oile noastre. Comuna Corbi deţine cel mai mare număr de ovine din România. Având în vedere că are un număr atât de mare de oi, eu cred că ar ajuta să existe şi un branding comun care să reunească produsele rezultate de la aceste animale, şi nu numai” ne spune Maria Baciu, sat Poienărei, comuna Corbi.
Maria a devenit parte din comuna Corbi prin căsătoria cu Virgil Baciu, primarul comunei
Din seria de evenimente pregătite de comunitatea din Corbi este şi ”Rapsodia Pastorală”,moment ce marchează urcarea oilor la munte şi care va avea loc în data de 28 mai a.c.. Şi acest eveniment este susţinut cu mult entuziasm de echipa Antreprenoreşti - Adoptă un sat, care salută iniţiativa liderilor din local.