Adama
AGRICOVER

Forumul Marilor Fermieri - RALF

Publicat: 23 martie 2017 - 21:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum - reuneşte anual marii fermieri din România, într-o amplă întâlnire dedicată bunelor practici şi exemplelor de succes din agricultură, cu invitaţi din Europa, America şi Asia.

A doua ediţie a RALF se va desfăşura în data de 9 noiembrie 2017, la Bucureşti.

Ce spun fermierii invitaţi şi participanţi, după prima ediţie RALF:
Dr. Ing. Lucian Buzdugan, preşedinte Agricost (Insula Mare a Brăilei - peste 55.000 ha): “Este pentru prima dată când o organizaţie îi grupează pe marii fermieri din România. Pe umerii acestora stă de fapt principala bază a producţiei agricole din România, principala sursă de export pe care o realizăm, principala sursă de contribuţie, din agricultură, la PIB-ul României”.
Arnaud Perrein, director general Sopema, Ialomiţa (peste 4000 ha): “E benefic pentru noi, fermierii, să fim prezenţi acolo unde agricultura este adusă în prim-plan. La RALF 2016 am fost prezenţi fermieri şi specialişti din mai multe ţări europene şi am avut astfel ocazia să vorbim despre proiecte de succes, dar şi despre problemele comune tuturor fermierilor europeni”.
Ing. Gelu Scutaru, director general Comcereal, Vrancea (peste 4500 ha): “Considerăm că evenimentul este foarte util pentru fermierii români, mai ales datorită schimbului de experienţă cu omologi din alte regiuni ale UE. În acelaşi timp, putem observa şi existenţa unor diferenţe semnificative în modul de organizare a producţiei, dimensiunea fermelor, gradul de integrare a producţiei, precum şi modul de asociere pentru activitatea de comercializare”.
Ing. Alin Sicobean, preşedinte - Societatea Agricolă “Spicul Sălcud”, Mureş (peste 1000 ha): “Este o întâlnire interesantă cu mulţi fermieri din ţară şi din străinătate care au de oferit multe din experienţele lor, de la care nu avem decât de învăţat despre cum au trecut ei printr-o perioadă pe care noi acum o parcurgem”.
Ing. Florin Zănoagă, director general FirstFarms Agro East, Brăila (peste 3500 ha): “Forumul Internaţional de Agricultură RALF este binevenit şi sper să continue. Este necesară organizarea unei întâlniri de o asemenea anvergură, dedicată marilor fermieri, cei care de fapt fac agricultura performantă şi susţin economia ţării. Salut iniţiativa dumneavoastră şi astept cu interes următoarea ediţie.”
Ing. Marius Laurenţiu Ciucoş, director general SA Înfrăţirea Carei, Satu Mare (peste 2100 ha): “Organizarea evenimentului a fost foarte bună, cu posibilitatea exprimării punctelor de vedere în faţa fermierilor reprezentativi. În viitor ar trebui invitaţi şi reprezentanţi ai fermierilor din alte ţări europene, care deţin în exploatare suprafeţe mari”.
Ştefan Stănescu, director general Agromec Vişina SA, Olt (peste 3500 ha): “O asemenea întâlnire, organizată an de an, este foarte importantă din punct de vedere al schimbului de experienţă cu fermierii invitaţi din UE şi al noilor tehnologii pe care aceştia le folosesc pentru creşterea randamentului producţiei. Doar fiind deschişi putem câştiga mai mult, împreună!”
Vlad Bontaş, director Agrocov - Galaţi (peste 5500 ha): “Organizarea Forumului a fost una foarte bine structurată, atât în baza invitaţilor, cât şi a subiectelor abordate. A fost o zi plină de acumularea de informaţii, sperăm noi folositoare, iar când ne-au permis pauzele, am profitat pe partea de networking, cunoscând alţi colegi din ţară şi povestindu-ne unii altora de ce anume ne lovim în fermele noastre şi ce putem îmbunătăţi”.

foto-ralf1_b

Următoarea ediţie RALF 2017 va avea loc în data de 9 noiembrie la Radisson Blu Hotel din Bucureşti şi va reuni peste trei sute de mari fermieri români.
Master Partner: KWS Seminţe
Partener Media Principal: Revista FERMA
Un proiect: BORO PR & COMMUNICATION
www.ralf.com.ro
www.borocommunication.ro

Vizualizat: 1799 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii