O SPECIALIZARE UNICĂ ÎN ŢARĂ ŞI FACILITĂŢI ŞI DOTĂRI DE TOP PENTRU STUDENŢI! Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din cadrul USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara are, în anul academic 2017 – 2018, peste 250 de locuri pentru studenţii care vor să se specializeze în Horticultură, Inginerie genetică în agricultură, Peisagistică şi Silvicultură. Află ce avantaje oferă facultatea şi de ce merită să studiezi aici!
Facultatea de Horticultură şi Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara. În anul academic 2016 - 2017, studenţii pot alege dintre următoarele specializări:
Horticultură: 33 locuri bugetate, 27 locuri cu taxă (învăţământ zi) şi 50 locuri cu taxă (învăţământ cu frecvenţă redusă - IFR);
Inginerie genetică: 22 locuri buget, 15 locuri cu taxă (zi);
Peisagistică: 22 locuri buget, 15 locuri cu taxă (zi);
Silvicultură: 38 locuri buget, 35 locuri cu taxă (zi).
Toate cele patru programe de studiu sunt încadrate, conform clasificării universităţilor, în categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere.
Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică şi teoretică studenților, precum şi multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantină restaurant (meniul zilei la preţul de 10 lei) şi un club studențesc. Studenții noştrii beneficiază de burse substanțiale: bursa socială - 600 lei; bursa de merit - 900 lei, bursa de performanță - 1.500 lei.
HORTICULTURA reprezintă un domeniu extrem de dinamic, cu un potențial deosebit, datorat, pe de o parte, condițiilor prielnice din zona de vest a țării pentru astfel de activități, pe de altă parte, oportunităților de finanțare pe care statul le oferă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Toţi absolvenţii specializărilor Facultăţii de Horticultură din Timişoara primesc un bonus de 25 de puncte pentru obținerea unor fonduri neramburabile substanțiale, între 40.000-50.000 euro, în vederea inițierii unor afaceri proprii în domeniu. Baza materială pentru specializarea Horticultură face diferența: laboratoare, sere, plantații de viță de vie, livezi de pomi fructiferi.
Laborator practic la Pomicultură şi Viticultură cu studenţii din anii 3 şi 4 de la specializarea Horticultură
Degustare de vin la disciplina Oenologie
INGINERIA GENETICĂ este ştiința care permite crearea unor noi organisme cu însuşiri îmbunătățite, care vor asigura resursele de hrană ale planetei, într-un viitor în care populația se va confrunta cu o serie de provocări: criza alimentară, schimbări climatice, criza resurselor energetice. Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara este singura facultate din ţară care pregăşte specialişti în domeniul Biotehnologii - Inginerie genetică, în cadrul unor laboratoare moderne, la standarde europene, parcă desprinse din filmele SF.
PEISAGISTICA este una dintre cele mai căutate specializări pe piața forței de muncă. Absolvenții acestei specializări activează în diverse domenii: firme de specialitate; direcţii de mediu, de amenajarea teritoriului şi urbanism din primării; design interior şi exterior; pepiniere de plante ornamentale; învăţământ de specialitate. Domeniile prioritare de pregătire sunt: proiectarea, înfiinţarea şi întreţinerea spaţiilor verzi; realizarea lucrărilor de restaurare şi reabilitare a parcurilor şi grădinilor; utilizarea unor programe informatice moderne în proiectarea asistată de calculator - ArchiCAD, AUTOCAD, ARTlantis, Vectorworks.
SILVICULTURA este cea care gestionează „aurul verde”, pădurea, atât de necesar mai ales în contextul actual al schimbărilor climatice, al poluării şi al încălzirii globale. Este una dintre cele mai căutate secții de profil din țară. Oferă posibilități diverse de pregătire atât practică, cât şi teoretică pentru iubitorii de natură. Domeniile prioritare de pregătire sunt: gestionarea durabilă a pădurilor; exploatarea lemnului; management forestier; protecţia pădurilor şi cinegetică.
Workshop cinegetică
(Foto: Facebook Facultatea de Horticultură şi Silvicultură Timişoara)