Adama
Vinasa Rompak

FII STUDENT la FACULTATEA de HORTICULTURĂ şi SILVICULTURĂ din TIMIŞOARA!

Publicat: 27 martie 2017 - 13:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O SPECIALIZARE UNICĂ ÎN ŢARĂ ŞI FACILITĂŢI ŞI DOTĂRI DE TOP PENTRU STUDENŢI! Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din cadrul USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara are, în anul academic 2017 – 2018, peste 250 de locuri pentru studenţii care vor să se specializeze în Horticultură, Inginerie genetică în agricultură, Peisagistică şi Silvicultură. Află ce avantaje oferă facultatea şi de ce merită să studiezi aici!

Facultatea de Horticultură şi Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara. În anul academic 2016 - 2017, studenţii pot alege dintre următoarele specializări:

Horticultură: 33 locuri bugetate, 27 locuri cu taxă (învăţământ zi) şi 50 locuri cu taxă (învăţământ cu frecvenţă redusă - IFR);
Inginerie genetică: 22 locuri buget, 15 locuri cu taxă (zi);
Peisagistică: 22 locuri buget, 15 locuri cu taxă (zi);
Silvicultură: 38 locuri buget, 35 locuri cu taxă (zi). 

Toate cele patru programe de studiu sunt încadrate, conform clasificării universităţilor, în categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere.


USAMVB-HORTI-2_b

Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică şi teoretică studenților, precum şi multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantină restaurant (meniul zilei la preţul de 10 lei) şi un club studențesc. Studenții noştrii beneficiază de burse substanțiale: bursa socială - 600 lei; bursa de merit - 900 lei, bursa de performanță - 1.500 lei.

HORTICULTURA reprezintă un domeniu extrem de dinamic, cu un potențial deosebit, datorat, pe de o parte, condițiilor prielnice din zona de vest a țării pentru astfel de activități, pe de altă parte, oportunităților de finanțare pe care statul le oferă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Toţi absolvenţii specializărilor Facultăţii de Horticultură din Timişoara primesc un bonus de 25 de puncte pentru obținerea unor fonduri neramburabile substanțiale, între 40.000-50.000 euro, în vederea inițierii unor afaceri proprii în domeniu. Baza materială pentru specializarea Horticultură face diferența: laboratoare, sere, plantații de viță de vie, livezi de pomi fructiferi.

LABORATOR-HORTI_b
Laborator practic la Pomicultură şi Viticultură cu studenţii din anii 3 şi 4 de la specializarea Horticultură

DEGUSTARE-VIN_bDegustare de vin la disciplina Oenologie

INGINERIA GENETICĂ este ştiința care permite crearea unor noi organisme cu însuşiri îmbunătățite, care vor asigura resursele de hrană ale planetei, într-un viitor în care populația se va confrunta cu o serie de provocări: criza alimentară, schimbări climatice, criza resurselor energetice. Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara este singura facultate din ţară care pregăşte specialişti în domeniul Biotehnologii - Inginerie genetică, în cadrul unor laboratoare moderne, la standarde europene, parcă desprinse din filmele SF.

GENETICA-USAMVB_b

PEISAGISTICA este una dintre cele mai căutate specializări pe piața forței de muncă. Absolvenții acestei specializări activează în diverse domenii: firme de specialitate; direcţii de mediu, de amenajarea teritoriului şi urbanism din primării; design interior şi exterior; pepiniere de plante ornamentale; învăţământ de specialitate. Domeniile prioritare de pregătire sunt: proiectarea, înfiinţarea şi întreţinerea spaţiilor verzi; realizarea lucrărilor de restaurare şi reabilitare a parcurilor şi grădinilor; utilizarea unor programe informatice moderne în proiectarea asistată de calculator - ArchiCAD, AUTOCAD, ARTlantis, Vectorworks.

PEISAGISTICA-USAMVB_b

SILVICULTURA este cea care gestionează „aurul verde”, pădurea, atât de necesar mai ales în contextul actual al schimbărilor climatice, al poluării şi al încălzirii globale. Este una dintre cele mai căutate secții de profil din țară. Oferă posibilități diverse de pregătire atât practică, cât şi teoretică pentru iubitorii de natură. Domeniile prioritare de pregătire sunt: gestionarea durabilă a pădurilor; exploatarea lemnului; management forestier; protecţia pădurilor şi cinegetică.

WORKSHOP-CINEGETICA-2_b

Workshop cinegetică

(Foto: Facebook Facultatea de Horticultură şi Silvicultură Timişoara)

Vizualizat: 6460 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Principesa Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al USAMVB Timişoara, la aniversarea de 70 de ani a universităţii

Principesa Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al USAMVB Timişoara, la aniversarea de 70 de ani a universităţii

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) „Regele Mihai I” din Timişoara i-a decernat, în 29 mai 2015, titlul de Doctor Honoris Causa Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. USAMVB Timişoara a aniversat astfel 70 de ani de când a luat fiinţă universitatea, prin Decret Regal semnat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Alte articole in aceasta categorie

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

19 octombrie 2024 - 08:27

Murighiol este capitala cinematografiei din România în perioada 19-20 octombrie 2024, când stadionul localității  găzduiește Festivalul de Film de artă Murighiol – Film în sat.

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

16 octombrie 2024 - 19:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în premieră, în perioada 18-20 octombrie 2024, în intervalul 09.00-19.00, un târg dedicat promovării și încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele românești.

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

14 octombrie 2024 - 16:40

Cu doar câteva săptămâni înainte de Târgul internațional de vinuri, fructe și legume (26-28 noiembrie), juriul de experți de la Vinitech-Sifel Innovation Awards a anunțat noile premii 2024. 79 de dosare au fost evaluate în acest an.

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

08 octombrie 2024 - 16:30

La fel ca în anii precedenți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național. 

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

08 septembrie 2024 - 19:02

Festivalul Folcloric Pastoral "Coborâtul oilor" de la Loman s-a desfăşurat duminică în absenţa ovinelor, în contextul apariţiei Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România.

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

05 septembrie 2024 - 19:29

Pe 15 septembrie 2024, se desfășoară prima ediție a Festivalului European al Bivolului în Țara Lăpușului, satul Suciu de Jos.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii