Adama
Vinasa Rompak

Australienii investesc în îmbunătăţirea calităţii genetice a păsărilor din crescătorii

Publicat: 19 martie 2010 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia din industria australiană a cărnii de pasăre va creşte în perioada viitoare cu 4% anual, arată un raport al unui institut de specialitate în domeniul bursier. Prognoza este valabilă până în anul 2015. Industria australiană a cărnii de porc a cunoscut creşteri constante în ultimii 20 de ani, cu aproximativ 4% anual.

Specialiştii apreciază că această tendinţă pozitivă va continua şi în perioada următoare. Piaţa australiană este extrem de concentrată, doi mari producători furnizând aproximativ 70% din cantitatea totală de carne de pe piaţă.

Pentru perioada următoare se previzionează o creştere a cantităţii de carne de pasăre produsă până la nivelul de 910.000 de tone în 2010-2011, urmând ca în 2014-2015 să ajungă  la 1,030 milioane de tone.

Producţia de carne de pui reprezintă în jur de 96% din totalul cărnii de pui realizate, această industrie fiind mult mai bine integrată pe verticală decât în cazul altor categorii de carne de pasăre. În jur de 60% din costurile de producţie în industria cărnii de pasăre este reprezentată de furaje.

Cerealele şi seminţele oleaginoase oferă 90% din volumul de furaje. Pe termen mediu, preţurile la cereale şi oleaginoase vor scădea faţă de nivelurile din ultimul an, dar vor rămâne totuşi peste nivelul înregistrat în anul 2000.

Fermele australiene continuă să importe noi linii genetice, ceea ce permite fermierilor să-şi îmbunătăţească producţia, inclusiv greutatea medie la sacrificare, rezistenţa la boli şi fertilitatea, cu efecte directe asupra costurilor de producţie. Între 1991-1992 şi 2008-2009, greutatea medie a unei păsări la sacrificare a crescut cu 1% anual, tendinţa urmând să continue şi în următorii ani.

În 2011, preţurile de retail a puilor proaspeţi întregi sunt prognozate la un nivel de 548 de cenţi la un kilogram. Totuşi, în perioada următoare se aşteaptă o scădere până la nivelul de 500 de cenţi la kilogram.

Vizualizat: 994 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii