„Programul „Casa Verde” a devenit o adevărată provocare pentru cetăţenii interesaţi de sistemele de încălzire în locuinţe care utilizează energia regenerabilă”, a declarat, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.
Potrivit acestuia, la nivelul ţării un număr de 43.000 de familii au beneficiat, de la derularea programului până în prezent, de 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare şi pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice, şi până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.
18.500 de dosare depuse din care circa 3000 au primit finanţare
„Numai în a doua jumătate a anului 2010 în cadrul Programului „Casa Verde”, au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit şi finanţare, în valoare totală de 110 milioane de lei”, a precizat Borbely, informează agerpres.
Conform spuselor ministrului, programul „Casa Verde” nu a stârnit controverse din partea niciunei entităţi ale societăţii civile sau politice datorită faptului că se aplică corect, iar solicitanţii pentru a intra în posesia banilor investiţi trebuie să depună facturile pentru decontare şi să dispună de un cont bancar.