Adama
AGRICOVER

Germania - Vânzările record de BIODISEL în 2020

Publicat: 12 martie 2021 - 11:17
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Aproape 2,8 milioane de tone de biocombustibili au fost încorporate în amestecurile de motorină comercializate în Germania, în 2020, cel mai înalt nivel de la introducerea cotelor în 2007. Informațiile au fost furnizate de Union zur Förderung von Oel- und Proteinpflanzen (UFOP) e.V. (Uniunea pentru promovarea plantelor oleaginoase și proteice) şi provin din statisticile publicate de Oficiul federal pentru afaceri economice și controlul exporturilor (BAFA), Germania.

Aceste date statistice vin să confirme așteptările privind atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). Pentru aceasta, cota de utilizare a biocombustibililor în amestecul de motorină a fost ridicată de la 4 la 6% în 2020. Disponibilitatea uleiului vegetal hidrogenat (HVO) a jucat un rol important în atingerea acestor obiective.

Bio-combustibilul - uleiul vegetal hidrogenat (HVO) imită chimic combustibilii fosili diesel şi poate atinge, în condiții optime, o reducere de până la 90% a emisiilor de dioxid de carbon. HVO reprezintă o soluţie eco-eficientă datorită reducerii semnificative a amprentei de carbon şi a scăderii substanţelor poluante.

Standardul pentru motorină DIN EN 590 limitează rata de încorporare a esterilor metilici ai acizilor grași (biocombustibili pe bază de metanol) la maximum 7% din volumul combustibilului. Conform aceluiaşi standard, HVO poate fi introdus în amestec până la 26%. UFOP a estimat volumul de biodiesel necesar pentru îndeplinirea cerințelor de cotă la aproximativ 2,38 milioane de tone și cea a HVO la aproximativ 0,42 milioane de tone. Asociația UFOP a subliniat că cerințele privind cotele au fost ușor de îndeplint. Aceste norme, precum şi alte cerinţe suplimentare vor fi aplicate şi în 2021. În acest context, UFOP a solicitat ridicarea cotei GES până la 6,5% în anul curent.

Biodiesel_b

Exporturile germane de biodiesel un nou nivel maxim

În anul calendaristic 2020, Germania a importat și a exportat mai mult biodiesel decât oricând. Cu exporturi de aproximativ 2,33 milioane de tone și un surplus de export de aproximativ 0,9 milioane de tone, Germania se află în topul producătorilor de biodiesel din Uniunea Europeană. În acelaşi timp, importurile germane de biodiesel au totalizat aproximativ 1,45 milioane de tone. Olanda a fost din nou cea mai importantă țară destinatară și totodată exportatoare. Volume mai mari de biodiesel au venit pe piața germană și din Belgia, Malaezia, Polonia şi Franţa.

Importurile de biodiesel din Olanda au scăzut cu aproximativ 2%, până la 700.000 de tone şi cele din Malaezia au scăzut cu aproximativ 9%, până la 139.000 de tone. Germania a livrat către Olanda o cantitate record de 955.000 de tone biodiesel în 2020, în creștere de 12% față de anul 2019. Livrările germane către Belgia au reprezentat 15% din totalul exporturilor în 2020, adică cca. 356.000 de tone.

Norme mai ambiţioase

Începând cu 2022, sunt posibile și sunt urgent necesare creșteri mai ambițioase ale normelor pentru dezvoltarea viitoare a obiectivului de reducere a gazelor cu efect de seră aşa cum au fost avizate de Asociația germană de bioenergie (Bundesverband Bioenergie - BBE) într-un proiect de lege al guvernului federal.

În acest context, UFOP a subliniat necesitatea acțiunilor legislative pentru a opri utilizarea uleiului de palmier în producția de biocombustibili și a creditelor pentru plafonul emisiilor de gaze cu efect de seră. Acestă măsură ar crește potențialul utilizării materilor prime europene în loc să promoveze exporturile de biodiesel pe bază de ulei de rapiță.

Vizualizat: 5046 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PERSOANELE APTE DE MUNCĂ, ÎNCURAJATE SĂ RENUNȚE LA AJUTOR SOCIAL ȘI SĂ MUNCEASCĂ!

PERSOANELE APTE DE MUNCĂ, ÎNCURAJATE SĂ RENUNȚE LA AJUTOR SOCIAL ȘI SĂ MUNCEASCĂ!

AJUTOR SOCIAL. Persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan. În acest moment, este derulat un control la nivel național al tuturor dosarelor de ajutor social. Sunt verificate toate UAT-urile din țară în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor pentru plata ajutorului social şi a alocaţiei suplimentare familiale.

CRESCĂTOR DE VACI: AJUTOARELE DIN ZOOTEHNIE NU SE DAU PE REALITATE!

CRESCĂTOR DE VACI: AJUTOARELE DIN ZOOTEHNIE NU SE DAU PE REALITATE!

VOCEA CRESCĂTORULUI DE VACI! De trei ori a încercat să obțină ajutor european pentru ferma sa deloc mică și de trei ori i-a fost respinsă solicitarea. Dacă ar fi renunțat la rasa de vaci Holstein și ar fi cumpărat rasa Bălțata Românească ar fi avut o șansă. Nu primesc sprijin pe realitate, pe ce am, dacă creez condiții artificiale, obțin, spune dezamăgit un mare crescător de vaci din județul Satu Mare.

România - primul IMPORT de floarea soarelui din Argentina

România - primul IMPORT de floarea soarelui din Argentina

După un an agricol dificil, România - unul dintre principalii producători de seminţe de floarea soarelui din Europa, urmează să importe, pentru prima dată, floarea soarelui din Argentina. Nava Ephiphania, încărcată cu 35.000 de tone de semințe de floarea soarelui este programată să plece către România din portul argentinian Necochea în 14 martie.

Perspective bune pentru viitoarea recoltă de rapiţă

Perspective bune pentru viitoarea recoltă de rapiţă

Cotaţiile futures pentru rapița tranzacţionată la Euronext (Paris) au atins un prag record, pe fondul creșterii cererii globale de uleiuri vegetale, a preţului petrolului, a cereri de biodiesel, precum și pe fondul conflictului comercial dintre China şi Australia. Astfel, cotaţia futures pentru luna mai la rapiță pe bursa Matif a atins 528,75 euro/tonă, depăşind maximul istoric (526,25 euro/tonă) stabilit în 2012. De asemenea, slăbirea euro în raport cu dolarul american şi marjele mai bune pentru biodiesel sunt alte motive pentru care preţul viitoarei recolte de rapiţă a crescut.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii