Adama
AGRICOVER

Proiect de cooperare transfrontalieră privind valorificarea biocombustibililor, lansat la Giurgiu

Publicat: 02 decembrie 2011 - 13:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Proiectul „Biocombustibilii - sursă comună de dezvoltare sustenabilă a zonei de cooperare transfrontaliere” a fost lansat vineri, în localitatea Roata de Jos din judeţul Giurgiu, la iniţiativa Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice din România, în colaborare cu Universitatea Anghel Kanchev din Ruse, Bulgaria, şi Consiliul Local Roata de Jos.

„Proiectul se adresează zonei transfrontaliere Giurgiu-Ruse, pentru că este o zonă cu potenţial agricol pentru cultivarea plantelor energetice şi are ca scop crearea unui suport pentru dezvoltarea durabilă a zonei transfrontaliere Giurgiu-Ruse, creşterea avantajelor comparative şi reducerea dezavantajelor prin promovarea obţinerii şi utilizării biocombustibililor, promovarea inovării şi transferului tehnologic prin întărirea legăturii dintre cercetare şi IMM-uri, stimularea cooperării interregionale pentru obţinerea biocombustibililor pentru creşterea stabilităţii sociale şi dezvoltării economice în regiune”, a declarat managerul de proiect şi director ştiinţific în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice din România, Alina Buţu.

Odată cu lansarea acestui proiect, în regiunea de graniţă Giurgiu - Ruse vor fi efectuate studii privind obţinerea materialului vegetal şi al biocombustibililor, va fi creată o reţea de institute de cercetare, universităţi şi cultivatori de material vegetal şi vor fi identificaţi procesatori şi alte entităţi cu preocupări în domeniu în vederea obţinerii şi utilizării de biocombustibili de pe ambele maluri ale Dunării.

La finalul proiectului urmează să fie realizat un portal de internet cu baze de date şi materiale de promovare în domeniu.
Proiectul are o valoare de aproximativ un milion de euro şi o durată de desfăşurare de 18 luni, fiind cofinanţat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2476 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Covasna: Primăria Întorsura Buzăului vizează producţia de „energie verde”

Covasna: Primăria Întorsura Buzăului vizează producţia de „energie verde”

Primăria Întorsura Buzăului concesionează o suprafaţă de 15 hectare de teren în vederea construirii unui parc eolian, considerând că această investiţie va majora considerabil bugetul local.

Ministrul Mediului susţine protejarea marilor păduri virgine ale României

Ministrul Mediului susţine protejarea marilor păduri virgine ale României

România, care are cea mai mare suprafaţă de păduri virgine din Uniunea Europeană, vrea să-şi protejeze mai bine acest „tezaur” pentru climat şi biodiversitate - o sarcină dificilă, scrie AFP.

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE – ediţia a IV-a, o ediţie de succes

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE – ediţia a IV-a, o ediţie de succes

Sala Palatului din Bucureşti a găzduit în perioada 09-11.11.2011 cel mai mare târg din domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice din România, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. 

InfoNatura 2000 ia România la pas

InfoNatura 2000 ia România la pas

Astăzi, 16 noiembrie 2011, se lansează InfoNatura2000 „Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”. 

Tradiţie şi inovaţie la cea de-a IV-a ediţie a RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

Tradiţie şi inovaţie la cea de-a IV-a ediţie a RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

Sala Palatului din Bucureşti a găzduit şi în acest an, în perioada 09-11 noiembrie 2011, cel mai mare târg de energii regenerabile şi eficienţă energetică din construcţii şi renovări - RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii