Adama
AGRICOVER

ȚĂRANII ROMÂNI ÎI SCRIU COMISARULUI EUROPEAN pentru AGRICULTURĂ!

Publicat: 27 aprilie 2020 - 13:18
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

OPRIȚI IMPORTURILE! MARFA ROMÂNEASCĂ SE STRICĂ! Țăranii români îi cer ajutorul comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski! În țară, degeaba și-au strigat disperarea. Nu au găsit ajutor la factorii politici în mâinile cărora stă puterea deciziilor. Țăranii români încearcă acum să obțină sprijin de la înaltul oficial al Comisiei Europene.

Avem munți de legume care se strică pentru că nu avem unde să le vindem. Cerem să se limiteze sau chiar să se interzică importurile de legume pentru că marfa țăranilor noștri, micilor noștri fermieri, este refuzată de magazine! Zeci de tone de varză, ceapă și alte legume românești se strică pentru că nu avem unde să le vindem. În schimb, importurile sunt pe rafturi, susține Ion Păunel, reprezentantul Uniunii Salvați Țăranul Român, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.

Vom face o scrisoare către comisarul european pentru Agricultură, că văd că ai noștri poate nu au timp sau poate nu vor să facă ceva contra importurilor. Noi, fermierii mici din România, producătorii de legume și fructe, o să adresăm o scrisoare către comisarul european, către europarlamentari să întrebăm dacă statul român poate să limiteze importurile de legume și fructe sau chiar să le interzică pe această perioadă când la noi se găsesc asemenea produse din belșug și noi nu avem unde să ni le vindem. Întrebăm și cerem. Dacă nu se poate să facă treaba asta România, atunci cerem limitarea importurilor. Scrisoarea o vom trimite în această săptămână. Scrisoarea va fi semnată de Uniunea Salvați Țăranul Român, organizație care e compusă din Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, Federația Națională a Lucrătorilor din Agricultură, Federația Sindicatelor Democratice din România, două cooperative agricole, Organizația de Producători din Teleorman, a declarat astăzi, 27 aprilie 2020, Ion Păunel, exclusiv pentru AGROINFO.

Potrivit aceleiași surse, săptămâna trecută, vineri, mai mulți fermieri din județul Olt s-ar fi trezit, pentru prima dată de când lucrează cu supermarketurile, că le sunt refuzate comenzile făcute de supermarketuri. Noaptea, în timp ce încărcau marfa, fermierii au aflat că zecile de tone de varză, ceapă verde sunt refuzate de magazine. În timp ce marfa românească era respinsă, pe rafturi cumpărătorii ar fi găsit legume importate din Germania și alte țări.

Norocul  micilor noștri fermieri a fost că au găsit camere frigorifice unde să depoziteze marfa ca să nu se strice. În acest moment, avem o problemă mare cu varza. Sunt zeci de tone de varză pe care nu le vrea nimeni, a mai spus Păunel.

Vizualizat: 4048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

28 noiembrie 2024 - 10:33

Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen a fost aprobată, la 27 noiembrie 2024, de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg. Christophe Hansen, propus de Luxemburg, va prelua portofoliul de comisar european pentru agricultură şi alimentaţie.

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

28 noiembrie 2024 - 10:02

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene din 2025, care prevede un sprijin consistent pentru soluţionarea problemelor din domenii precum sănătate, ajutor umanitar, gestionarea frontierelor şi climă. Bugetul total pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, cu 6% mai mare decât cel pentru 2024 (o creştere cu 10 miliarde de euro).

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

28 noiembrie 2024 - 09:52

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că vor fi finanțate 581 de proiecte selectate cu suma totală de 110,4 milioane de euro.

Porcul de la țară, mai scump!

Porcul de la țară, mai scump!

28 noiembrie 2024 - 07:29

Mulți români preferă, în această perioadă, să cumpere porcul de Crăciun din gospodăriile țăranilor. Ce prețuri sunt anul acesta pe kilogramul de porc în viu?

Subvenția APIA de 2.100 euro/ha! Cine beneficiază anul ăsta de acești bani!

Subvenția APIA de 2.100 euro/ha! Cine beneficiază anul ăsta de acești bani!

28 noiembrie 2024 - 06:51

Fermierii beneficiază anul acesta de o subvenție APIA cu un cuantum de 2.100 de euro/ha dacă au cultivat legume în sere și solarii, tomate, castraveți, ardei, vinete și dacă au bifat această subvenție pe cererea unică depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

27 noiembrie 2024 - 19:45

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca a efectuat miercuri nouă percheziţii în judeţul Mureş, în cadrul unei anchete privind o posibilă fraudă cu subvenţii implicând proiecte de apicultură şi de prelucrare a mierii, finanţate de UE, anunţă un comunicat al instituţiei de la Luxemburg.

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

27 noiembrie 2024 - 18:42

Programul Rabla pentru tractoare, lansat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și așteptat cu nerăbdare de fermieri, a devenit o nouă sursă de dezamăgire pentru aceștia.

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

27 noiembrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie la sfârșitul acestei săptămâni, pe 29 noiembrie, plata avansului pe hectar și pe cap animal la subvențiile aferente acestui an. De săptămâna viitoare, APIA demarează plata finală.

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

27 noiembrie 2024 - 06:19

Creşterea subvenţiilor, dezvoltarea sistemului de irigaţii, accesul la finanţare şi modificarea legii arendei, reprezintă principalele solicitări ale fermierilor din ţara noastră, potrivit documentului Carta Albă a Agriculturii 2024 lansat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Lucrarea prezintă evaluarea stării actuale a agriculturii şi identificarea principalelor provocări şi oportunităţi pentru următorii ani. 

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

27 noiembrie 2024 - 06:03

Pe lângă plățile directe pe hectar, fermierii beneficiază și de sprijinul cuplat, subvenție europeană cu un cuantum destul de mare. Ce sumă încasează de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un fermier care a bifat pe cererea unică și sprijinul cuplat pentru soia, PD-09 - Sprijin cuplat pentru venit soia.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Su
|
04. 27, 2020. Monday 14:18
Sa nu mai importați cartofi din afară pentru ași-a va bateți joc de cultura de cartofi. A-ți tăiat 60% din subventie.Nu este corect. Trebuie neapărat sa faceți ceva sa o creșteți cu 80%.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii