Adama
AGRICOVER

APIA şi-a propus pentru 2012 o rată de eroare de 2%

Publicat: 01 martie 2012 - 11:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi-a propus pentru 2012 scăderea la 2% a ratei de eroare la cererile de plată depuse pentru obţinerea sprijinului pe suprafaţă din fonduri europene, a declarat directorul general al instituţiei, Florin Marius Faur.

„România s-a angajat în 2010 să atingă o rată de eroare de 2% la cererile de plată depuse pentru obţinerea sprijinului pe suprafaţă din fonduri europene, în conformitate cu reglementările europene. O rată de 2% este obiectivul esenţial pe care vrem să-l atingem în acest an, în condiţiile în care în 2011 am avut 2,55%, iar în 2010 circa 4,94%”, a spus Florin Faur.

Potrivit acestuia, în 2007 România avea o rată de eroare de 14 procente.
Rata de eroare arată că, după depunerea cererilor şi în urma controalelor în teren realizate de APIA, suprafaţă identificată cu erori nu trebuie să depăşească 2%. „Consider că nu este suficient să se plătească la timp aceşti bani de la UE, trebuie să plătim şi cu un indicator de calitate satisfăcut”, a explicat şeful APIA, care a subliniat că depăşirea acestei rate de eroare atrage în mod evident corecţii şi penalizări financiare din partea UE.

„În fiecare an sunt fermieri în această rată de eroare care au diverse probleme, de la suprafeţe supradeclarate, la suprafeţe pentru care nu pot prezenta documente şi drepturi de utilizare. Sunt situaţii în care nu-şi respectă bunele condiţii agricole şi de mediu sau după măsurătorile din teren suprafaţa este mai mică decât cea declarată. În astfel de situaţii sunt mii de fermieri, doar că impactul financiar este din ce în ce mai redus prin scăderea ratei de eroare”, a adăugat şeful Agenţiei de Plăţi.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2221 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA anunţă noi condiţii pentru subvenţii şi noi pachete pe agromediu

APIA anunţă noi condiţii pentru subvenţii şi noi pachete pe agromediu

Campania anuală de depunere a cererilor pe suprafaţă, care va începe la 1 martie, are câteva nouăţi legate de anumite condiţionări referitoare la protecţia mediului pentru fermierii care solicită plăţi, a anunţat directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Florin Marius Faur.

LAPAR: În agricultură, totul decurge haotic şi la voia întâmplării

LAPAR: În agricultură, totul decurge haotic şi la voia întâmplării

România are o mie şi una de probleme în agricultură pentru că nu a reuşit în 20 de ani să întocmească o strategie agricolă, nici măcar pentru un an de zile, a declarat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, la o conferinţă privind oportunităţile de finanţare a agriculturii româneşti.

Satu Mare: Subvenţii de 480.000 de euro încasate ilegal pentru 6.000 ha de terenuri nelucrate

Satu Mare: Subvenţii de 480.000 de euro încasate ilegal pentru 6.000 ha de terenuri nelucrate

Inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Satu Mare au depistat circa 6000 de hectare de terenuri nelucrate, dar pentru care s-au încasat subvenţii.

Ministrul Agriculturii a promis LAPAR că va încerca să rezolve problemele din sectorul vegetal în două săptămâni

Ministrul Agriculturii a promis LAPAR că va încerca să rezolve problemele din sectorul vegetal în două săptămâni

Noul ministru al Agriculturii, Stelia Fuia, a promis, după o întrevedere avută cu reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) în 16 februarie 2012, că va încerca, în cel mai scurt timp, respectiv aproximativ două săptămâni, să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă producătorii agricoli din sectorul vegetal la ora actuală, afirmă conducerea LAPAR într-un comunicat de presă.

APIA: Fermierii pot accesa aplicaţia IPA Online pentru completarea declaraţiei de suprafaţă

APIA: Fermierii pot accesa aplicaţia IPA Online pentru completarea declaraţiei de suprafaţă

Începând de luni, 13 februarie a.c., fermierii români pot accesa aplicaţia electronică IPA Online pentru completarea declaraţiei de suprafaţă aferentă sprijinului financiar din anul 2012, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii