Federaţia Oierilor de Munte din România transmite crescătorilor de ovine informaţii preţioase. Dacă nu faceţi urgent aceste lucruri, nu puteţi solicita SCZ pentru acest an.
Iată de ce trebuie să tineţi seama! “Pe ultima sută de metri, solicitările noastre s-au concretizat în Ordinele MADR de modificare a Ordinului 619/2015", susţine preşedintele FOM într-o informare trimisă presei.
Acesta atrage atenţia asociaţiilor care deţin contracte pentru păşuni, precizând că "trebuie să se adreseze DSVSA-urilor judeţene sau medicilor veterinari concesionari, pentru a-şi face Cod de exploataţie pe păşune, provizoriu pentru perioada păşunatului".
Cu privire la Sprijinul cuplat pentru zootehnie (SCZ), Eugen Petru Gonţea afirmă că "după întâlnirea de luni, 11 mai 2016, vă comunicăm că membrii asociaţiei, care au peste 150 ovine, trebuie să verifice turmele cu atenţie, iar pentru animalele care credeţi că se încadrează în standardele de rasă prin aprecierea greutăţii corporale, să solicitaţi urgent, la Oficiile judeţene de zootehnie, din fiecare judeţ, bonitarea şi autorizarea berbecilor şi să vă adresaţi unei asociaţii acreditate pentru COP, pentru a depune cererea de intrare în Control Oficial şi în Registrul de rasă. Numai aşa puteţi accesa şi acum SCZ pentru 2016. Dacă nu faceţi urgent aceste lucruri, nu puteţi solicita SCZ pentru acest an. Cu mare greutate am obţinut continuarea înscrierii efectivelor eligibile şi pentru acest an. Vă rugăm să vă grăbiţi, mai aveţi câteva zile până la data limită de depunere a cererilor, fără penalizări!"
Data de 31 mai 2016, pentru depunerea cererii la APIA, fără penalizări, nu se mai modifică, subliniază preşedintele FOM.