Adama
AGRICOVER

Florin Faur: APIA are la dispoziţie pentru fermierii români circa 2,75 de miliarde de euro în 2011

Publicat: 06 iulie 2011 - 20:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are la dispoziţie pentru fermierii români circa 2,75 de miliarde de euro în 2011, din care 1,8 miliarde euro din fonduri europene, a declarat, miercuri, directorul general al APIA, Florin Faur, la un forum privind noile provocări legate de siguranţa alimentară a Europei de Sud-Est.


"Fermierii români vor primi în acest an 100 de euro pe hectar de la Uniunea Europeană şi circa 75-77 de euro din bugetul naţional. Este cel mai mare sprijin din 2007 şi până în prezent pe care îl vor obţine fermierii pe suprafaţă", a spus Faur.
Acesta a anunţat că la 1 decembrie peste 95% din fermierii români care s-au înregistrat în 2011 pentru obţinerea plăţilor pe suprafaţă vor fi pregătiţi pentru autorizare la plată, în condiţiile în care pentru plăţile din 2010 erau autorizaţi la 1 februarie doar 80% dintre fermieri. De asemenea, începând cu 15 iulie, APIA va demara mecanismul de creditare încheiat cu băncile, prin care fermierii pot primi un avans din fondurile europene pe care urmează să primească din toamnă.

APIA gestionează opt miliarde de euro, din cele 13 miliarde de euro fonduri europene disponibile până în 2013, din care 3,35 miliarde de euro reprezintă suma efectivă care a intrat în prezent în România.
"Garantez că în următorii trei ani vom mai atrage şi diferenţa de 4,7 miliarde de euro de la UE. România se află în momentul de de faţă pe locul 5 din UE din punct de vedere al absorbţiei de fondrui pe plăţi directe ,cu procente de peste 96%, în condiţiile îin care doar trei ţări reuşesc să atraga integral fondurile", a mai adăugat şeful APIA.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a plătit, până în data de 30 iunie, 97,77% din suma de 700,42 milioane de euro reprezentând sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) alocat României pentru finanţarea schemelor de sprijin pe suprafaţă în cadrul campaniei SAPS 2010. Astfel, s-a depăşit cu 2,77 % pragul minim de 95% stabilit conform Regulamentului (CE) nr. 883/2006 şi s-au evitat astfel penalizările pentru plăţile întârziate. Plăţile efectuate au fost în valoare de 689,54 milioane de euro, reprezentând plată SAPS, pentru un număr de 1.088.279 fermieri, în timp ce plăţile naţionale directe complementare (PNDC1) în cadrul campaniei 2010 au depăşit 304,5 milioane euro.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2334 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii