Adama
Vinasa Rompak

ESTIMĂRILE MADR sunt de... RÂSUL curcanilor!

Publicat: 17 ianuarie 2017 - 19:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Citeam că de sprijinul excepţional acordat fermierilor români cu vaci de lapte, care nu au beneficiat de SCZ, sprijin de 5,4 mil euro de la UE, care poate fi dublat de Guvernul României, ar beneficia circa 400.000 de fermieri băştinaşi.

Se estima un cuantum de 30 euro/vacă de către oficialii guvernului tehnocrat, asta dacă ar fi intrat la plată fermierii cu peste 9 vaci. Oficialii actuali au stabilit că cei care vor beneficia de sprijin sunt cei care au între 3 şi 9 vaci de lapte cu condiţia să facă dovada că au livrat cel puţin 4 t/lapte către un procesator în perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2016. Bineînţeles că trebuie ca efectivele lor să fie identificate şi înregistrate în RNE la data depunerii cererii şi să deţină registrul individual al exploataţiei cu cod ANSVSA, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000.

Acum să vorbim de ce putem să vedem cum rânjesc toţi curcanii din toate gospodăriile, asta înainte de a fi scoşi la tavă de Paşte, la auzul estimărilor MADR. Dacă liderii crescătorilor de vaci estimează un maxim de 1 milion de capete, iată că MADR este convins că va da bani la 400.000 de fermieri cu minim 3 capete/fermă. Adică din start peste cifrele vehiculate în ultima vreme. Nu mai vorbim că estimările se refereau la integralul şeptelului. Adică inclusiv vacile din marile şi mediile exploataţii. Deci, doar la vaca de lapte ar trebui să fie cel puţin 2 milioane de capete ţinând cont că majoritatea micilor fermieri au doar una sau maxim 2 vaci cu lapte şi nici nu vând către un procesator produsul din gospodărie.

Atunci, dragii mei, cum dracu să mai ştiu câte vaci mai „este” prin România?! Statistica zice una, guvernul zice alta, liderii fermierilor strigă însă o cu totul altă realitate. Zău că m-am săturat să nu pot folosi o cifră, chiar şi estimativă, atunci când mă refer la o ramură a agriculturii româneşti. Oare cum naiba să faci politici dacă nu ştii pe ce te bazezi. Mirarea mea vine mai ales atunci când ştiu că vacile au crotalii. Crotalii care se adună într-o bază de date, de unde ar trebui să se poate verifica şi împărţi ceva-ul acela. Fără să se mai aştepte cererile concrete. Atunci să nu ne mai întrebăm cum dracu am reuşit să avem astfel de SCZ-uri la vaci... Că la boi ar fi şi mai mari, aproape cât estimările absurde ale entităţilor MADR!

Vaci de lapte în grajd_b

Vizualizat: 6235 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV: CUM obţineţi SPRIJINUL CUPLAT PENTRU BOVINE în 2017?

EXCLUSIV: CUM obţineţi SPRIJINUL CUPLAT PENTRU BOVINE în 2017?

MODIFICĂRI LA CRITERIILE PENTRU SUBVENŢII! Ministerul Agriculturii modifică o parte dintre condiţiile de acordare a sprijinului cuplat zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine. Iată ce trebuie să faceţi ca să primiţi această subvenţie în 2017!

Germania - mai puţine bovine decât în 1990!

Germania - mai puţine bovine decât în 1990!

Pentru al doilea an consecutiv, Germania a înregistrat o scădere a efectivelor de bovine, ajungând la cel mai scăzut nivel de după 1990!

CEDAREA SUBVENȚIEI între SOȚI!

CEDAREA SUBVENȚIEI între SOȚI!

SCHIMBĂRI SUBVENȚII 2017! Dreptul la încasarea ajutorului național tranzitoriu pentru bovinele de lapte poate fi cedat între soți.  Ordinul 1000 care modifică Ordinul subvențiilor 619/2015 aduce schimbări și în această zonă. Actul normativ este publicat în Monitorul Oficial pe 28 decembrie 2016.

SUBVENȚIE DE 1.500 EURO/AN PÂNĂ-N 2020!

SUBVENȚIE DE 1.500 EURO/AN PÂNĂ-N 2020!

VESTE IMPORTANTĂ PENTRU FERMIERI! Fermierii mici care-și arendează terenul agricol pentru 20 de ani sau îl vând vor primi o subvenție de 1.500 de euro/an până-n anul 2020. Sunt eligibili pentru acest ajutor fermierii care au aplicat, cel puțin un an, pentru schema simplificată pentru micii fermieri. TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE ACEST AJUTOR!

FERMIERII ROMÂNI, SUBVENȚIE EGALĂ cu cea primită de FERMIERII FRANCEZI și NEMȚI!

FERMIERII ROMÂNI, SUBVENȚIE EGALĂ cu cea primită de FERMIERII FRANCEZI și NEMȚI!

ECHILIBRAREA SUBVENȚIILOR EUROPENE! Subvențiile primite de fermierii români ar putea crește după 2020, când se va adopta o nouă Politică Agricolă Comună (PAC). Se vor lua bani de la fermierii din Franța și Germania și li se vor da fermierilor din Europa care încasează subvenții mai mici, anunță ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

E STABILIT! O NOUĂ SUBVENȚIE pentru FERMIERI din 2017!

E STABILIT! O NOUĂ SUBVENȚIE pentru FERMIERI din 2017!

ANUNȚUL MINISTRULUI AGRICULTURII. Achim Irimescu a făcut un anunț joi, 8 decembrie 2016 pentru fermierii români! Din 2017, agricultorii din România vor beneficia de o nouă subvenție. AGROINFO a publicat în premieră despre această schemă de plată de care vor putea beneficia fermierii.

APIA ANUNȚĂ CUANTUMUL pentru FIECARE SUBVENȚIE!

APIA ANUNȚĂ CUANTUMUL pentru FIECARE SUBVENȚIE!

VALOAREA SUBVENȚIILOR 2016 AUTORIZATE LA PLATĂ! Până la acest moment sunt în curs de autorizare pentru plățile finale, regulare, 109.161 fermieri. Suma totală care va fi virată în conturile acestor fermieri este 14.506.787 euro, anunță Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA). APIA comunică și cuantumul pentru fiecare subvenție care va fi plătită fermierilor pentru campania 2016.

VESTE IMPORTANTĂ pentru EXPORTUL de BOVINE!

VESTE IMPORTANTĂ pentru EXPORTUL de BOVINE!

PRIMELE ABATOARE AUTORIZATE. România a fost inclusă pe lista statelor membre în Uniunea Europeană care pot exporta carne de bovine în Turcia. Primele unități de abatorizare din țara noastră sunt supuse în această perioadă autorizării, anunță Ministerul Agriculturii. Producătorii care vor să exporte carne de vită au nevoie de un certificat sanitar veterinar eliberat de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Comerţul UE cu bovine vii: date oficiale şi prognoze

Comerţul UE cu bovine vii: date oficiale şi prognoze

Exporturile UE de animale vii din specia bovină au continuat să crească anul acesta, datorită cererii susţinute din regiunea mediteraneană. În primele şase luni din 2016, livrările externe au sporit cu 34%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii