Adama
AGRICOVER

ANUNŢUL APIA despre AVANSUL din SUBVENŢIILE pe 2018: CÂŢI FERMIERI au primit BANII!

Publicat: 29 noiembrie 2018 - 14:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AVANS SUBVENŢII 2018. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a autorizat şi plătit mai mult de un miliard de euro în cadrul Campaniei de plăţi în avans pentru anul 2018. Câţi fermieri au primit banii!

Potrivit unui comunicat transmis de APIA către AGROINFO, pentru cei 727.257 fermieri eligibili la plată  s-a autorizat şi plătit suma totală de 1.062.267.990 euro, astfel:

- 801.389.696 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);
- 217.609.842 euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);
- 43.268.452 euro cofinanţare de la Bugetul Naţional.

APIA precizează că între 16 octombrie şi 30 noiembrie efectuează plăţi în avans de până la 70% în cazul plăţilor directe, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr.1306/2013.

Plăţile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, astfel:
-4,6638 lei pentru un euro pentru plăţile finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă);
-4,6585 lei pentru un euro pentru plăţile finanţate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).

 

Vizualizat: 11552 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SUMA PENTRU UN HECTAR, PLĂTITĂ ÎN AVANS DIN SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ APIA 2018!

SUMA PENTRU UN HECTAR, PLĂTITĂ ÎN AVANS DIN SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ APIA 2018!

CALCUL ESTIMATIV! Ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a promis fermierilor români că vor primi avansul la subvenția pe suprafață, aferentă anului 2018, în primul minut al zilei de 16 octombrie 2018. AGROINFO vă ajută cu exemple de calcul estimativ pentru suma pe hectar pe care o veți primi, în funcție de plățile directe pe suprafață de care beneficiați.

SUBVENȚIA APIA PE SUPRAFAȚĂ, MAI MARE ÎN 2018! CU CÂT AU CRESCUT SUMELE PE HECTAR?

SUBVENȚIA APIA PE SUPRAFAȚĂ, MAI MARE ÎN 2018! CU CÂT AU CRESCUT SUMELE PE HECTAR?

CUANTUM MAI MARE LA SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ! Din datele oficiale, furnizate astăzi, 20 septembrie 2018, de Ministerul Agriculturii, reiese că valoarea pe hectar a plăților directe pe suprafață, acordate fermierilor români, a crescut în 2018 prin comparație cu 2017. Cu cât au crescut aceste sume de care vor beneficia agricultorii?

MADR ANUNȚĂ CUANTUMUL PE HECTAR pentru SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ!

MADR ANUNȚĂ CUANTUMUL PE HECTAR pentru SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ!

SUBVENȚII APIA 2018! Ministerul Agriculturii anunță, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, cuantumul pe hectar al subvenției pe suprafață, sumă care va fi plătită fermierilor pentru anul de cerere 2018.

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

EXCLUSIV! SUPRAFAȚĂ MAI MARE solicitată la PLATA SUBVENȚIILOR APIA în 2018!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul Petre Daea și șeful APIA, Adrian Pintea, sunt într-o videoconferință cu Centrele județene ale Agenției de Plăți din toată țara. Se discută situația cererilor de plată depuse pentru subvențiile agricole pe 2018.

Alte articole in aceasta categorie

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

21 noiembrie 2024 - 12:54

O nouă subvenție este pregătită pentru crescătorii de ovine cu un cuantum de 60 euro/ovină, dar nu mai mult de 42.000 de euro pentru un beneficiar. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Agriculturii, după o întâlnire pe care a avut-o ministrul agriculturii Florin Barbu cu oierii. 

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Fermierii ruși renunță la grâu!

Fermierii ruși renunță la grâu!

20 noiembrie 2024 - 16:01

Fermierii din Rusia spun că vor cultiva mai puţin grâu după pierderile semnificative din acest an, trecând la recolte mai profitabile, precum mazăre, linte sau floarea soarelui. Decizia fermierilor ruși are implicaţii directe asupra preţurilor la grâu pe plan mondial, în condiţiile în care Rusia este cel mai mare exportator global. De asemenea, decizia afectează rata inflaţiei în ţările care importă masiv grâu, precum Egiptul.

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

20 noiembrie 2024 - 15:28

Crescătorii de vaci, oi și capre beneficiază de ajutor național tranzitoriu, ANT, o subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul stabilit pentru anul următor anului de cerere. Plafoanele ANT zootehnie pentru anul de cerere 2024 este precizat în Planul Național Strategic 2023-2027, documentul care stă la baza tuturor plăților din agricultură și dezvoltare rurală.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii