Adama
AGRICOVER

AJUTOR MAXIM de 2.500 EURO/FERMĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE ŞI CAPRINE!

Publicat: 06 septembrie 2020 - 23:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ANUNŢ MADR! Crescătorii de ovine şi caprine vor primi maximum 2.500 euro/fermă prin Măsura 21 din PNDR 2020, prin care se acordă sprijin temporar cu caracter excepţional ca răspuns la pandemia de COVID-19.

Bugetul total al Măsurii 21 din PNDR 2020, care va fi deschisă de Ministerul Agriculturii până la sfârşitul acestui an, este de 150 milioane euro, din fonduri europene, prin FEADR.

Aceşti bani se împart între fermierilor din sectorul zoothenic – bovine şi ovine-caprine şiproducătorii din sectorul legume -fructe şi cartofi, potrivit datelor prezentate de ministrul agriculturii Adrian Oros.

Măsura 21 PNDR 2020 - Condiţii de eligibilitate şi de acordare a sprijinului generale:

  • Solicitantul trebuie să fie fermier activ, conform definiţiei în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013 şi să fie înregistrat la APIA cu cerere unică de plată pentru anul 2020;
  • Solicitantul nu poate primi sprijin decât o singură dată în cadrul acestei măsuri prin PNDR 2014-2020;

Condiţii de eligibilitate specifice sectorului ovine - caprine:

  • Solicitantul deţine minimum 50 capete femele adulte din specia ovine/caprine, înregistrate în RNE pe unitate de producţie cu cod ANSVSA;
  • Fiecare femelă adultă din specia ovine/caprine pentru care se solicită sprijin, trebuie să aibă vârsta de minimum 12 luni la data de 31 martie 2020;

Sprijinul pentru sectorul ovine-caprine/exploataţie va fi:

  • între 50-100 capete- 500 Euro/exploataţie
  • între 101-200 capete- 800 Euro/exploataţie
  • între 201-300 capete- 1300 Euro/exploataţie
  • între 301-400 capete- 1700 Euro/exploataţie
  • între 401-500 capete- 2100 Euro/exploataţie
  • peste 500 capete - 2500 Euro/exploataţie

În cazul în care un fermier are o exploataţie mixtă (zootehnic şi vegetal sau sector zootehnic - specii de animale diferite sau sector vegetal culturi anuale sau perene diferite), care se încadrează în aria de eligibiliate, fermierul poate solicita sprijin pentru mai multe specii de animale sau pentru ambele sectoare – vegetal şi zootehnic, dar sprijinul cumulat pe care îl poate primi prin Măsura 21 din PNDR 2020 nu poate depăşi 7000 Euro/fermier/exploataţie.

Tot în cadrul Măsurii 21 din PNDR, crescătorii de bovine care deţin un efectiv între 5 şi 90 de bovine femele adulte vor primi între 1.000 euro şi 7.000 euro/fermă, în funcţie de efectivul de animale. Detalii AICI: CÂŢI BANI PRIMESC FERMIERII CARE AU SUB 91 CAPETE de BOVINE!

După aprobarea schemei de ajutor de către Comisia Europeană şi deschiderea Măsurii 21 din PNDR 2020, fermierii vor putea depune cereri de sprijin până la 31 decembrie 2020.

Suma forfetară urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021.

Vizualizat: 10717 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

21 noiembrie 2024 - 12:54

O nouă subvenție este pregătită pentru crescătorii de ovine cu un cuantum de 60 euro/ovină, dar nu mai mult de 42.000 de euro pentru un beneficiar. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Agriculturii, după o întâlnire pe care a avut-o ministrul agriculturii Florin Barbu cu oierii. 

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Fermierii ruși renunță la grâu!

Fermierii ruși renunță la grâu!

20 noiembrie 2024 - 16:01

Fermierii din Rusia spun că vor cultiva mai puţin grâu după pierderile semnificative din acest an, trecând la recolte mai profitabile, precum mazăre, linte sau floarea soarelui. Decizia fermierilor ruși are implicaţii directe asupra preţurilor la grâu pe plan mondial, în condiţiile în care Rusia este cel mai mare exportator global. De asemenea, decizia afectează rata inflaţiei în ţările care importă masiv grâu, precum Egiptul.

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

20 noiembrie 2024 - 15:28

Crescătorii de vaci, oi și capre beneficiază de ajutor național tranzitoriu, ANT, o subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul stabilit pentru anul următor anului de cerere. Plafoanele ANT zootehnie pentru anul de cerere 2024 este precizat în Planul Național Strategic 2023-2027, documentul care stă la baza tuturor plăților din agricultură și dezvoltare rurală.

Ajutor național tranzitoriu cu termen plată în decembrie!

Ajutor național tranzitoriu cu termen plată în decembrie!

20 noiembrie 2024 - 06:33

Fermierii care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu pentru cultura de hamei au termen până la 1 decembrie 2024 să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) actul care demonstrează că au recoltat suprafața agricolă cultivată cu această cultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii