Adama
AGRICOVER

Evaluarea impactului asupra mediului - mai ușor de utilizat

Publicat: 20 februarie 2012 - 15:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a ajuta autoritățile statelor membre și dezvoltatorii să gestioneze cu mai multă ușurință consecințele pe care proiectele de construcție le au asupra mediului, Comisia a reunit toată legislația UE existentă care reglementează evaluarea impactului asupra mediului, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. 

Potrivit sursei citate, „Directiva inițială privind Evaluarea Impactului asupra Mediului (EIA) și cele trei revizuiri ulterioare ale acesteia au fost reunite pentru a crea o versiune mai compactă, clar tradusă și mai ușor de folosit, care a intrat în vigoare în data de 17 februarie 2012”.
 
„Directiva EIA este un instrument important pentru abordarea aspectelor de mediu în cadrul elaborării proiectelor de construcție. Modificările vizează simplificarea formatului directivei, făcând-o mai clară din punct de vedere juridic, mai accesibilă și mai ușor de aplicat. Această inițiativă face parte din revizuirea Directivei EIA, un proces care a început în 2010 și are drept obiectiv creșterea eficienței directivei în ceea ce privește protecția mediului, reducând în același timp sarcina administrativă”, a declarat comisarul pentru mediu, Janez Potočnik.
 
Această „codificare” face parte dintr-un efort continuu de simplificare a mediului de reglementare al UE. Aceasta înseamnă că Directiva EIA și toate modificările ulterioare ale acesteia constituie în prezent un singur act legislativ transparent și lizibil, fără nicio modificare a dispozițiilor sale inițiale. Ca și legislația existentă, versiunea codificată a fost tradusă în toate limbile oficiale ale UE. Traducerile noilor versiuni au fost de asemenea revizuite, pentru a se elimina orice incertitudini cauzate de formulări neclare sau de erori lingvistice.
 
Obiectivul Directivei EIA este de a asigura faptul că proiectele care pot avea un efect semnificativ asupra mediului sunt evaluate în mod adecvat înainte de a fi aprobate. Prin urmare, înainte de luarea oricărei decizii de a permite realizarea unui astfel de proiect, posibilele sale efecte asupra mediului sunt identificate și evaluate.

Dezvoltatorii pot modifica apoi proiectele pentru a reduce la minimum impactul lor negativ, înainte ca acesta să se producă efectiv, sau autoritățile competente pot include în aprobarea proiectului măsuri de atenuare.

Vizualizat: 2630 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

RoEnergy București 2012: Companiile străine, atrase de certificatele verzi din România

RoEnergy București 2012: Companiile străine, atrase de certificatele verzi din România

Analiștii susțin că actualul context economic este favorabil continuării investițiilor în energiile regenerabile din România. Conform unor semnale, în 2012 este posibil ca injecțiile de capital în obiective RES din partea unor companii occidentale,  să fie mai mari decât în 2011, în special datorită aplicării sistemului de subvenții prin acordarea de certificate verzi, conform Legii numărul 220 din 2008.

Comisia Europeană propune o strategie pentru o bioeconomie durabilă

Comisia Europeană propune o strategie pentru o bioeconomie durabilă

Comisia Europeană a adoptat o strategie vizând tranziția economiei europene către o utilizare mai importantă și mai durabilă a resurselor regenerabile. 

Franţa optează pentru energia ieftină dată de centralele nucleare

Franţa optează pentru energia ieftină dată de centralele nucleare

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a decis prelungirea perioadei de funcţionare a centralelor nucleare, peste termenul actual de 40 de ani, pentru a beneficia în continuare de energie ieftină, a declarat ministrul Industriei, Eric Besson.

Sfecla de zahăr e mai bună pentru producţia de etanol decât porumbul

Sfecla de zahăr e mai bună pentru producţia de etanol decât porumbul

Sfecla de zahăr este o sursă mult mai eficientă pentru producerea de etanol decât porumbul, pentru că foloseşte o suprafaţă mai mică de teren, mai puţină apă şi poate fi cultivată în multe regiuni în timpul iernii, ceea ce nu este cazul porumbului.

Alimentarea descentralizată, eficientă şi inteligentă cu energie

Alimentarea descentralizată, eficientă şi inteligentă cu energie

Târgul internaţional de energie RENEXPO continuă să construiască în 2012 domeniile sale puternice şi în acelaşi timp revine cu alte teme actuale şi inovative. În centru atenţiei se află sistemele energetice durabile şi soluţii pentru o aprovizionare energetică durabilă. Prin expoziţie, conferinţe şi programe sociale se prezintă gama completă de producţie de energie din surse regenerabile şi descentralizate, distribuţie energetică inteligentă cât şi utilizarea eficientă a energiei.

Etanolul consumă mai mult porumb decât vacile

Etanolul consumă mai mult porumb decât vacile

În Statele Unite, producţia de etanol necesită un consum mai mare de porumb decât sectorul de creştere a animalelor, este concluzia la care a ajuns Serviciul Nord-American de Gestionare a Riscurilor.

Mediul şi apa: CE propune reducerea riscurilor de poluare a apei

Mediul şi apa: CE propune reducerea riscurilor de poluare a apei

Comisia Europeană propune adăugarea a 15 substanțe chimice pe lista celor 33 de poluanți care sunt monitorizați și controlați în apele de suprafață din UE, acest demers fiind încă un pas către îmbunătățirea calității apelor noastre fluviale, lacustre și litorale. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii