Cererea de carne de porc este foarte mare în această perioadă nu numai în România, ci în plan mondial, ceea ce duce la creşterea preţului, a declarat, pentru agroinfo, Stanca Tudor, director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).
”Consumul de carne de porc poate fi încurajat prin mai multe căi. Prima este educaţia pentru că deşi se face o propagandă negativă cărnii de porc trebuie oamenii să ştie că ea are calităţi excelente, elemente chimice indispensabile corpului uman, pentru copii în special, şi pentru tineri. Desigur, consumul de carne de porc trebuie adus în limite corelate cu starea de sănătate a celui care o consumă, dar ea nu trebuie scoasă din alimentaţie”, a spus Tudor.
Potrivit acesteia, o altă cale pentru a încuraja consumul de carne de porc este preţul.
”Acest lucru putem să-l influenţăm mai puţin. Este vorba de o piaţă unde dictează cererea şi oferta. În această perioadă cererea este foarte mare nu numai în România, ci în plan mondial, ceea ce duce la creşterea preţului. Acest sistem de educaţie prin televiziune, prin prezentare de reţete, nu este foarte bine structurat, după părerea mea. Ne prezintă numai reţete foarte scumpe, cu ingrediente exotice, nu vine către obişnuinţele alimentare ale românilor, către nevoile gospodinei cu venituri mici”, a explicat oficialul APCPR.