Adama
AGRICOVER

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

Publicat: 28 mai 2020 - 18:47
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Pe fondul prognozelor scăzute (din cauza secetei), prețurile la export pentru viitoare recoltă de grâu rusesc au crescut. Potrivit agenţiei IKAR, prețurile pentru producţia viitoare de grâu, în Novorossiisk, cu livrare în iulie au crescut săptămâna trecută cu 4 dolari/tonă, ajungând până la 199 dolari/tonă (FOB). De asemenea, SovEcon a înregistrat o creștere săptâmânală cu aproape 3% pe tonă pentru grâul de panificaţie, preţul cu livrare FOB, în iulie, fiind de 202 USD/tonă.

Agenția IKAR și Ministerul rus al agriculturii au anunţat săptămâna trecută o prognoză scăzută privind producţia viitoare de grâu din Rusia, în special din cauza secetei instalate în sudul țării. Specialiştii SovEcon sunt încă rezervaţi în ceea ce priveşte realizarea prognozei oficiale de 81,2 milioane tone grâu şi un total de 126,3 milioane tone cereale, deşi în luna mai au fost o serie de precipitaţii şi situaţia culturilor rămâne bună în Rusia Centrală și în regiunea Volga.

 Depozit de cereale_b

Exporturi în scădere în luna mai

De la începutul sezonului actual de comercializare (1 iulie 2019) şi până la 21 mai 2020, Rusia a exportat 35,3 milioane tone cereale, cu 13% mai puțin decât anul trecut.

Exporturile de grâu au ajuns la 30,2 milioane tone (cu 10% mai puțin faţă de perioada similară din sezonul trecut), orz - 2,73 milioane tone (40% mai puțin), porumb - 2,37 milioane tone (cu 7% mai puțin), relatează SovEcon, citând statistici vamale oficiale.

Volumul exporturilor a scăzut brusc la 35 mii tone grâu săptămâna trecută (săpt. 21), după ce în săptămâna anterioară au fost exportate cca. 170 mii tone și 700 mii tone grâu în ultima săptămână a lunii aprilie. SovEcon se așteaptă ca exporturile din luna mai să ajungă la 2,0 milioane tone cereale, dintre care 1,5 milioane tone grâu.

Piaţa internă continuă să scadă

Piața internă a grâului a continuat să scadă în condițiile unei activități scăzute a cumpărătorilor și exportatorilor autohtoni. Grâul din clasa a treia a scăzut cu 150 ruble/tonă, până la 13.950 ruble/tonă (196,3 USD/tonă) şi grâul clasa a patra cu 205 ruble/tonă, până la 13.825 ruble/tonă (194,54USD/tonă), preţ fără transport, în partea europeană a Rusiei.

Prețurile la floarea-soarelui au crescut cu 225 ruble/tonă până la 24.400 ruble/tonă (343,36USD/tonă). Prețurile la export pentru uleiul de floarea soarelui au sărit cu 35USD, până la 735USD/tonă FOB, din cauza revenirii cererii de ulei vegetal din partea Chinei.

Vizualizat: 2711 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

Cererea de roboţi agricoli va înregistra o creştere de 24,1% până în 2024, potrivit unui studiu realizat de Transparency Market Research (TMR) cu privire la segmentul afacerilor şi comerţului din domeniul agriculturii.

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

OFICIAL MADR. Actul normativ pentru atribuirea celor 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri este deja în avizare internă la Ministerul Agriculturii, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Cele 50 de hectare de teren agricol sunt la pachet cu ajutorul pentru instalarea tinerilor fermieri, un sprijin de maxim 50.000 de euro.

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

PORCUL ROMÂNESC PE CALE DE DISPARIȚIE! Pe primul loc în clasamentul importurilor de alimente pe care le face România este carnea de porc, urmată de pâine și alte produse de panificație.  Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, România importă, la acest moment, carne de porc în valoare de 700 milioane de euro.

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

BANI MULȚI LA PUȚINI FERMIERI! Accesul la sprijinul financiar din fondurile europene e dificil pentru mulți fermieri români. Ei se plâng că nu reușesc să obțină finanțare nerambursabilă. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, recunoaște că Ministerul Agriculturii a dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri. Oficialul MADR dezvăluie cum peste un miliard de euro trebuia să ajungă la 12.000 de fermieri, dar au ajuns bani doar la 1.700 de fermieri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii