Adama
AGRICOVER

Unde sunt poziţionate etichetele nutriţionale de pe ambalajele alimentelor?

Publicat: 26 octombrie 2011 - 15:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu toate că etichetele nutriționale ale alimentelor ar trebui să fie plasate în partea aflată la vedere a ambalajului, pentru a fi uşor găsite de către consumatori, acestea sunt dosite pe verso produselor într-un colț.

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au demonstrat că oamenii citesc doar ce le este la îndemână, adică „fața” ambalajului și nu mai stau să caute ingredientele și tabelul nutrițional.

Ei au monitorizat cu ajutorul camerelor video 203 oameni în timp ce studiau diferite produse alimentare într-un supermarket. Produselor cu eticheta la vedere, în centru, au beneficiat de o atenție mai mare din partea oamenilor decât cele care au etichetele pe spate sau poziționate altfel.Timpul alocat studierii etichetelor centrale a fost mai mare cu 30% decât în cazul celorlalte.

Alimente în supermarket_b

„Consumatorii au o atenție finită și studiază, mai degrabă, prim-planul produsului la cumpărături. O lege care să oblige producătorii în acest sens ar avea un impact pozitiv asupra stării de sănătate a populației”, a spus dr. Dan Graham, de la Universitatea din Minnesota, citat de evz.ro.

Vizualizat: 2203 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Exporturile româneşti sunt în creştere, mai mari cu 36,9% în octombrie 2011

Exporturile româneşti sunt în creştere, mai mari cu 36,9% în octombrie 2011

În primele 20 de zile ale lunii octombrie 2011, exporturile româneşti au crescut cu 36,9%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, în timp ce importurile au înregistrat creşteri de 20,3%, a declarat Mihai Ionescu, secretar general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

Agricola Bacău se extinde: un nou concept, mai multe magazine

Agricola Bacău se extinde: un nou concept, mai multe magazine

Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din românia și principalul exportator la această categorie, intenţionează extinderea rețelelei proprii de magazine la nivel național, iar pentru aceasta va investi 3 milioane de euro.

O mini-fabrică de miere şi fructe uscate, realizată cu fonduri UE, a fost inaugurată în Sălaj

O mini-fabrică de miere şi fructe uscate, realizată cu fonduri UE, a fost inaugurată în Sălaj

O mini-fabrică pentru miere, produse apicole şi fructe uscate, realizată în cadrul unui proiect de economie socială, cu finanţare europeană, a fost inaugurată duminică, în localitatea Valcău de Jos, judeţul Sălaj.

Cum câştigă evazioniştii din sectorul de morărit?

Cum câştigă evazioniştii din sectorul de morărit?

Evaziunea fiscală s-a mutat, după introducerea taxării inverse la cereale, în sectorul de morărit, afirmă preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN), Aurel Popescu.

Tabără: România este exportator de securitate alimentară

Tabără: România este exportator de securitate alimentară

România nu are de ce să se îngrijoreze din cauza securităţii alimentare, dacă nu face greşeli politice mari, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, la deschiderea târgului Indagra şi Alimenta 2011.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii