Adama
AGRICOVER

Studiu: Producţia agricolă ar trebui să crească cu 3% pe an pentru a putea hrăni planeta

Publicat: 23 februarie 2012 - 13:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia agricolă ar trebui să crească în fiecare an cu 3% până în 2030, pentru a asigura hrana necesară întregii planete, spun specialiştii. 

Pentru a răspunde acestei provocări, experţii consideră necesară o „revoluţie verde”, bazată pe programe de mare amploare, pe o selecţie a culturilor şi pe o cooperare mai eficientă.

Ţinând cont de faptul că terenurile agricole se restrâng din cauza urbanizării şi industrializării, lumea trebuie să fie capabilă să-şi sporească productivitatea agricolă, subliniază experţi din Brazilia, Rusia, India şi China, intervievaţi într-un studiu al Economist Intelligence Unit.

Între 1990 şi 2007, creşterea producţiei mondiale agricole a depăşit cu puţin 2%, ceea ce este însă insuficient, având în vedere creşterea demografică.
„În faţa provocărilor cu care se confruntă cererea, pe de o parte, şi pieţele, pe de altă parte, o nouă revoluţie agricolă este indispensabilă”, a punctat Jikun Huang, director al Centrului pentru politica agricolă chineză, la prezentarea studiului, la Paris.

Potrivit specialiştilor, pentru creşterea productivităţii agricole este neapărat necesară dezvoltarea tehnologiilor de selecţie vegetală, cu scopul de a spori randamentul culturilor, de a reduce necesarul de apă şi fertilizatori şi de a accelera ciclul de dezvoltare a culturilor.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1524 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Priorităţile MADR: Mai multe locuri de muncă în mediul rural şi creşterea suprafeţei cultivate

Priorităţile MADR: Mai multe locuri de muncă în mediul rural şi creşterea suprafeţei cultivate

Dezvoltarea locurilor de muncă în mediul rural, creşterea suprafeţei cultivate şi demararea procedurilor pentru Camerele Agricole se află printre priorităţile anunţate de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul ministerului.

Pierderile din agricultură cauzate de viscol şi ger sunt cuantificate zilnic la MADR

Pierderile din agricultură cauzate de viscol şi ger sunt cuantificate zilnic la MADR

Viscolul şi gerul au afectat câteva sute de hectare de sere şi solarii în localităţi din judeţele Galaţi şi Dolj, precum şi din alte zone ale ţării, a declarat ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia.

Ministrul agriculturii: Producţia scăzută de la toamnă nu se va răsfrânge asupra preţului alimentelor

Ministrul agriculturii: Producţia scăzută de la toamnă nu se va răsfrânge asupra preţului alimentelor

Ninsorile abundente şi gerul din ultima perioadă nu ar trebui să modifice preţurile produselor agricole, spune ministrul agriculturii, Stelian Fuia. Un element foarte important este însă asigurarea culturii. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii