Adama
AGRICOVER

LAPAR: Producţia agricolă de pe jumătate din suprafaţa României nu intră pe piaţă

Publicat: 28 februarie 2012 - 14:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
România subvenţionează la ora actuală autoconsumul

România subvenţionează la ora actuală autoconsumul, pentru că doar 40% din suprafaţă se lucrează în formă organizată şi intră în circuitul economic, a declarat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, la o conferinţă privind oportunităţile de finanţare a agriculturii româneşti.

„Nu am înţeles niciodată de ce subvenţionăm pe cineva care nu dă nimic în schimb. Jumătate din suprafaţa României o bugetăm fără să se întoarcă un leu înapoi, pentru că doar 40-45% din suprafaţa României se lucrează în formă organizată şi numai producţiile acestea contribuie la buget. Consider că producţia agricolă de pe jumătate din suprafaţa României nu intră pe piaţă, ori intră foarte puţin, cu săculeţul şi căuşul. Restul este autoconsum. Noi subvenţionăm autoconsumul şi ne întrebăm de ce nu încasăm bani la buget”, a spus Baciu.

Strategii "de la mic la mare"
Preşedintele LAPAR a subliniat că agricultura ar trebui să aibă o strategie pentru fermele mari şi una pentru fermele mici, ambele forme urmând să fie sprijinite în funcţie de ceea ce pot oferi fiecare.

„Cred că într-o strategie pentru fermele mari, acestea ar trebui sprijinite pentru dezvoltare şi inovaţie, pentru mărirea capacităţii de dezvoltare, ca să poată sta la masa negocierilor cu ceilalţi exportatori. În strategia pentru cei mici, aceştia ar trebui încurajaţi să se asocieze, să facă grupuri de producători să-şi vând marfa şi o parte din valoare adăugată să le rămână lor. Ceea ce se întâmplă la APIA sau la APDRP, cu subvenţii în fermele de subzistenţă, eu nu pot să înţeleg. Dăm nişte bani de pomană, pe melci şi pe te miri ce, pe care îi cheltuim aiurea şi ne plângem că nu avem bani. Păi îi gestionăm prost”, a spus Laurenţiu Baciu.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2052 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Producţia mondială de furaje a crescut la 873 milioane tone

Producţia mondială de furaje a crescut la 873 milioane tone

Producţia anuală de furaje la nivel mondial a ajuns la aproximativ 873 milioane de tone metrice în 2011, potrivit unui studiu global comandat de Alltech şi efectuat în 132 de ţări.

LAPAR: În agricultură, totul decurge haotic şi la voia întâmplării

LAPAR: În agricultură, totul decurge haotic şi la voia întâmplării

România are o mie şi una de probleme în agricultură pentru că nu a reuşit în 20 de ani să întocmească o strategie agricolă, nici măcar pentru un an de zile, a declarat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, la o conferinţă privind oportunităţile de finanţare a agriculturii româneşti.

UE şi-ar putea mări producţia de cereale cu 1,2% în 2012

UE şi-ar putea mări producţia de cereale cu 1,2% în 2012

Uniunea Europeană şi-ar putea mări producţia de cereale cu 1,2% în 2012, până la 288 milioane tone, potrivit estimărilor difuzate recent de Comisia Europeană.

Tulcea: Producţii agricole mai mici cu 30% decât în 2011

Tulcea: Producţii agricole mai mici cu 30% decât în 2011

Producţiile agricole ale acestui an vor fi cu până la 30% mai mici decât cele de anul trecut din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit estimărilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Tulcea.

Satu Mare: Subvenţii de 480.000 de euro încasate ilegal pentru 6.000 ha de terenuri nelucrate

Satu Mare: Subvenţii de 480.000 de euro încasate ilegal pentru 6.000 ha de terenuri nelucrate

Inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Satu Mare au depistat circa 6000 de hectare de terenuri nelucrate, dar pentru care s-au încasat subvenţii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii