Adama
AGRICOVER

INS: În 2010 valoarea producţiei agricole a fost de 64,453 miliarde lei

Publicat: 14 octombrie 2011 - 15:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2010 faţă de anul 2009 a fost 101,0% pe total, 106,6% la producţia vegetală şi 93,2% la producţia animală.
Producţia ramurii agricole a crescut în anul 2010 comparativ cu anul precedent, datorită producţiei vegetale. Pe regiuni, s-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare Vest şi Sud-Est şi diminuări în restul regiunilor de dezvoltare cauzate de scăderea producţiei animale.

Valoarea producţiei ramurii agricole a fost în anul 2010 de 64,453 miliarde lei, cele mai mari valori fiind înregistrate în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia şi Nord-Est, iar cele mai mici în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, conform datelor definitive publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2010 contribuind cu doar 0,9% la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional. Structura valorii producţiei ramurii agricole în anul 2010 este asemănătoare cu cea din anul precedent.

Producţia vegetală mai mare în Sud-Muntenia
La producţia vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (18,4%), Sud-Est (16,9%) şi Nord-Est (15,9%), iar la producţia animală, regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,7%), Sud-Muntenia (17,0%) şi Nord-Vest (14,7%).
Producţia ramurii agricole a crescut în 2010 cu 1% pe total, faţă de anul precedent, producţia vegetală majorându-se cu 6,6%, în timp ce producţia animală a scăzut cu 6,8%.

Creşterea producţiei vegetale, înregistrată în cinci regiuni de dezvoltare variază între 34,8% în regiunea de dezvoltare Vest şi 0,3% în regiunea de dezvoltare Nord-Est.

Scăderi mai mari la producţia animală
Scăderi la producţia vegetală sunt în trei regiuni de dezvoltare şi variază între 6,2% în regiunea de dezvoltare Nord-Vest şi 1,4% în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

La producţia animală scăderile s-au situat între 27,6% în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov şi 4,9% în regiunea de dezvoltare Centru. Singura creştere s-a realizat în regiunea de dezvoltare Vest.

Surse statistice: Cercetările statistice anuale privind suprafaţa cultivată, suprafaţa recoltată, producţia agricolă vegetală şi animală, cercetările statistice privind serviciile agricole de mecanizare, chimizare, de îmbunătăţiri funciare şi de ameliorare şi reproducţie în zootehnie şi lucrarea „Valoarea producţiei ramurii agricole pe produse şi grupe de produse”.

Vizualizat: 2480 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FNPAR: Declaraţiile despre supraproducţia de cereale au scăzut preţurile cu 10-15%

FNPAR: Declaraţiile despre supraproducţia de cereale au scăzut preţurile cu 10-15%

Declaraţiile potrivit cărora România a avut în acest an supraproducţie de cereale au dus la scăderea cu 10-15% a preţurilor cu care au vândut producătorii atât la export, cât şi pe piaţa internă, a declarat Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR).

Am exportat ouă de două ori mai puţin decât am importat, în S1

Am exportat ouă de două ori mai puţin decât am importat, în S1

În primul semestru din acest an, exporturile de ouă s-au cifrat la 4.063,5 de tone, în scădere cu aproape 29% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, dar de două ori mai scăzute decât importurile realizate în prima jumătate a anului din ţările intra şi extra comunitare, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

PAC 2014-2010: Mecanismele de Gestionare a Pieţei

PAC 2014-2010: Mecanismele de Gestionare a Pieţei

Sistemele existente de intervenţie publică şi ajutor pentru stocaj privat şi-au dovedit eficienţa ca mecanisme de siguranţă pentru sprijinirea producătorilor în momentul în care pe piaţă apare o criză. Reforma PAC propune flexibilizarea şi eficientizarea lor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii