Adama
AGRICOVER

Republica Moldova: Producătorii agricoli aşteaptă preţuri mai mari pentru cereale

Publicat: 13 iulie 2011 - 12:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cultivatorii de cereale păioase, din Republica Moldova, nu se grăbesc să comercializeze cerealele din recolta nouă şi aşteaptă să crească preţul de cumpărare, anunţă specialiştii de la AGROinform.

Producătorii agricoli preferă să depoziteze, decât să vândă, recolta nouă de cereale. Aceasta, chiar dacă toţi au nevoie acum de bani pentru a procura motorină, piese de schimb, etc. Mijloacele le pot obţine din comercializarea cerealelor recoltate.
Mai mult, nu a mai rămas mult timp până când agenţii economici vor trebui să achite şi prima rată din impozitul funciar, dar şi alte taxe, precizează specialiştii.

Potrivit acestora, multe firme specializate în exportul de cereale, dar şi cumpărători locali au anunţat că preţul de start pentru o tonă de rapiţă este de 7.000lei/tona, TVA inclus, iar pentru orz este de 2.200 lei/tona.

Depozit de cereale_b

În anul 2010, preţul de start la orz a fost de 1.800 lei/tona. Deşi în anul 2011, preţul e mai mare, producătorii susţin că acesta nu acoperă acele scumpiri, ce s-au produs în anul curent. Preţul minim aşteptat de producătorii agricoli este de 2.400 lei pentru o tonă de orz.
Cât despre preţurile la grâu, se vorbeşte de un preţ minim de 2.500 de lei.
Aliona Mandatii, preşedintele Asociaţiei Exportatorilor şi Importatorilor de Cereale, Replublica Moldova, a declarat, anterior, că ridicarea de la 1 iulie 2011 de către Rusia a embargoului la exportul de grâu a provocat o scădere cu circa 15% a preţului grâului pe piaţa Republicii Moldova.
sursa: adevărul.ro

Vizualizat: 3658 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii