Adama
AGRICOVER

România a importat peste 40.000 de tone de ceapă, usturoi şi praz, în primele nouă luni din 2011

Publicat: 09 ianuarie 2012 - 15:42
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

România a importat, în primele nouă luni din 2011, o cantitate de 41.611 tone de ceapă, usturoi şi praz, în creştere cu aproape 26% faţă de perioada similară din 2010, în timp ce exporturile au fost de peste 25 de ori mai mici în aceeaşi perioadă, respectiv de numai 1.66 tone, potrivit datelor furnizate luni de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Am cheltuit, pentru legumele aliacee, cu peste trei milioane de euro mai mult decât în 2010. Valoarea importurilor de ceapă, ceapă franţuzească, usturoi, praz, dar şi alte legume aliacee consemnată după primele nouă luni din 2011 a depăşit 10,8 milioane de euro, în timp ce în aceeaşi perioadă din 2010 a totalizat 7 milioane euro pentru 33.063 tone de astfel de legume aduse de pe piaţa externă.

Valoarea exporturilor româneşti de ceapă, usturoi şi praz a fost de 1,22 milioane de euro
Încasările din exporturile de ceapă, usturoi şi praz au totalizat, în primele nouă luni ale anului trecut, 1,22 milioane euro, faţă de 944.476 euro în perioada similară din 2010, când a fost exportată o cantitate de 1.748 tone, potrivit datelor MADR, citate de Agerpres.

Anul trecut, în România a fost cultivată o suprafaţă de 32.200 hectare cu ceapă uscată de pe care s-a obţinut o producţie de 400.000 tone, iar usturoiul uscat, circa 74.000 tone, a fost obţinut de pe 11.500 hectare.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2418 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
ionescu
|
01. 10, 2012. Tuesday 16:57

Nu pot sa inteleg de ce trebuie sa importam atita ceapa ??!!! Am acum sute de tone de ceapa din productia 2011 si nimeni nu are nevoie de acest produs......Asa se intimpla la noi....interesele pentru import sint mai mari decit pentru productia interna....

1.
Costache Florin
|
01. 10, 2012. Tuesday 16:06

Romania importa ceapa iar noi cei ce cultivam stam cu hambarele pline si nu putem da macar un kg si la pretul care este 0.4 lei/kg

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii