Adama
AGRICOVER

Legumele timpurii s-ar putea scumpi cu 100%

Publicat: 01 martie 2012 - 14:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Legumele timpurii din sere ar putea ieşi pe piaţă la preţuri duble, în această perioadă, din cauza pierderilor înregistrate de producători, a declarat directorul general al serelor Leoser, Cristian Rusu.

„În urma pierderilor noastre vor suferi consumatorii pentru că avem deja, în prezent, o întârziere de o lună în ceea ce priveşte apariţia pe piaţă a producţiilor de legume din sere şi aşa deficitară. Cred că scumpirea legumelor va fi de 100% începând de acum. Noi vom avea în continuare o concurenţă neloială pentru că importatorii vor aduce produse din afară şi vor alinia şi preţurile în funcţie de pierderile suferite de producătorii români”, a spus Rusu.

Pierderi pe două fronturi
Roşiile româneşti vor pleca din sere la preţul de şase lei, iar castraveţii la preţul de opt lei, preţuri enorme pentru această perioadă, spun producătorii.

Directorul tehnic al serelor Leoser, Robert Petrescu, a precizat că pagubele suferite de producătorii din sere sunt de două feluri, în primul rând ca structură, iar în al doilea rând din punct de vedere al producţiei. „Pierderile suferite de partea de producţie vor fi evaluate în perioada următoare, iar partea afectată se va vedea în costurile de înfiinţare a producţiilor pe moment şi de ce vom fi forţaţi să înfiinţăm de acum încolo, pentru că timpul biologic al plantelor trece”, a spus Petrescu.

Fuia: Legumele vor veni din import, iar preţul se va echilibra
Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia consideră că nu vor exista dublări de preţuri la legumele din producţia autohtonă ci numai o ofertă mai mică pe piaţă. „Nu cred că se vor dubla preţurile în luna martie la legumele timpurii provenite din serele autohtone pentru că vor veni din import, iar preţul se va echilibra. Va exista însă o ofertă mai mică pe piaţă din producţia autohtonă”, a spus Fuia.

Organizaţia producătorilor de legume Hortifruct din care face parte şi Leoser deţine 180 de hectare de sere.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1980 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Legumicultorii gorjeni aşteaptă ajutor de la MADR

Legumicultorii gorjeni aşteaptă ajutor de la MADR

În judeţul Gorj, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) au centralizat datele cu suprafeţele solariilor şi serelor distruse de căderile abundente de zăpadă şi au trimis situaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în speranţa că vor primi un ajutor.



Pagube de sute de mii de euro, la Matca!

Pagube de sute de mii de euro, la Matca!

Matca pare să fie o comună bătută de Dumnezeu! În ultimii ani, urgiile cerului s-au abătut asupra aşezării şi a locuitorilor ei. Nu cu mulţi ani în urmă, au fost inundaţii care au lăsat urme adânci în gospodăriile locuitorilor.

Ce i-au cerut legumicultorii din Matca noului ministru al Agriculturii?

Ce i-au cerut legumicultorii din Matca noului ministru al Agriculturii?

În cadrul întâlnirii de la Matca, legumicultorii din comuna gălăţeană i-au cerut ministrului Agriculturii soluţii pentru diminuarea pagubelor înregistrate din cauza viscolului în spaţiile protejate (solarii) cultivate cu legume extra timpurii, care au fost distruse în proporţie de 35%, fonduri pentru proiectele declarate eligibile, dar şi o piaţă de desfacere sigură.

Şeful MADR vrea un consilier din rândul legumicultorilor mătcaşi

Şeful MADR vrea un consilier din rândul legumicultorilor mătcaşi

Aflat în localitatea Matca din judeţul Galaţi pentru a discuta la faţa locului cu fermierii care au suferit pagube din cauza vremii nefavorabile, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, le-a cerut legumicultorilor mătcaşi să propună pe unul dintre ei pentru a lucra direct sub îndrumarea sa, ca şi consilier în Ministerul Agriculturii pe acest sector.

Afacerile legumicultorilor, spulberate de zăpadă

Afacerile legumicultorilor, spulberate de zăpadă

Ninsorile abundente din ultima vreme au produs pagube materiale de ordinal sutelor de mii de euro producătorilor de legume de pe raza comunei gălăţene Matca, cel mai mare bazin legumicol din România, care se întinde pe 1.500 de hectare, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii