Adama
AGRICOVER

DADR Olt: 2011 este singurul an agricol cu producţii şi preţuri bune, după 1990

Publicat: 26 octombrie 2011 - 10:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În agricultura judeţului Olt, aţât producţiile obţinute anul acesta, cât şi preţurile de valorificare la principalele culturi, sunt considerate de conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Olt drept cele mai bune de după 1990.

„Este singurul an, după 1990, cu producţii bune şi preţuri bune“, a declarat directorul instituţiei, Dan-Ion Bărăgan, sugerând, însă, că seceta prelungită le umflă buzunarele transportatorilor.

Seceta aduce bani în buzunarele transportatorilor auto
„Toate silozurile sunt pline la ora asta, deoarece, din cauza secetei prelungite, nivelul Dunării a scăzut şi nu s-a putut face trafic fluvial, astfel că se foloseşte la cote maxime transportul auto, transportatorii de acest gen profitând de situaţie şi mărind tarifele”, a spus şeful DADR Olt, citat de gazetadesud.ro.

Potrivit sursei citate, preţul de valorificare la rapiţă este de 1,16-1,18 lei/kg, la grâu - de 0,57-0,72 lei/kg, la orz - 0,65 lei/kg, floarea-soarelui - 1,40 lei/kg, porumb - 0,65-0,70 lei/kg, la sorg şi orez piaţa fiind încă neformată până în prezent.

Din cele 190.000 ha programate pentru campania de toamnă, 37.500 ha au fost semănate cu grâu, 2.600 ha - cu orz, 10.641 ha - cu rapiţă, procentul de realizare atingând 27%.

Vizualizat: 2150 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

LAPAR: Rezultatele recoltării a 26 dintre noii hibrizi de porumb ai: KWS, Caussade, Pioneer, Monsanto, Maisadour şi Syngenta

LAPAR: Rezultatele recoltării a 26 dintre noii hibrizi de porumb ai: KWS, Caussade, Pioneer, Monsanto, Maisadour şi Syngenta

În cadrul exploataţiei agricole  din localitatea Orezu, comuna Ciochina, judeţ Ialomiţa, în anul 2011 au fost testaţi în condiţii de producţie un număr de 26 dintre cei mai noi hibrizi de porumb, proveniţi de la firmele: KWS, Caussade, Pioneer, Monsanto, Maisadour şi Syngenta.

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Uniunea Europeană încearcă să vândă supraproducţia de porumb de anul acesta, însă cucerirea altor pieţe, externe Europei, pare a fi greu de realizat în condiţiile unei concurenţe acerbe din partea SUA, China, iar mai nou a Ucrainei, potrivit reprezentanţilor Conferderaţiei Europene a Producătorilor de Porumb.

Care sunt statele care domină piaţa porumbului în UE?

Care sunt statele care domină piaţa porumbului în UE?

Producţia de porumb din Uniunea Europeană este estimată în 2011 la 62 milioane tone, în creştere cu 7 milioane tone faţă de anul trecut. Porumbul este cultivat în UE pe o suprafaţă de 14 mil. ha, iar principalele state cultivatoare de porumb sunt Franţa, România şi Ungaria.

Teleorman: Recoltarea culturilor de toamnă s-a încheiat

Teleorman: Recoltarea culturilor de toamnă s-a încheiat

În judeţul Teleorman, recoltarea culturilor de toamnă s-a încheiat. La porumbul boabe s-a înregistrat una dintre cele mai bune producţii din ultimii ani, de peste 355.000 de tone.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii