Adama
AGRICOVER

20% din suprafaţa programată pentru culturi de primăvară a fost însămânţată

Publicat: 16 aprilie 2012 - 23:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ministerul Agriculturii: Suprafaţa însămânţată în primăvara lui 2012 va ajunge la aproape 6 mil. ha

20% din suprafaţa totală programată pentru însămânţări în primăvara lui 2012, care se ridică la 5,88 milioane ha, a fost cultivată până la 11 aprilie 2012, fiind realizate lucrări pe 1,176 milioane ha, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Astfel, conform datelor Ministerului Agriculturii, citate de Agerpres, cartoful timpuriu şi semi-timpuriu a fost însămânţat pe 90% din suprafaţa programată pentru acest an, mazărea boabe - pe 74%, cartoful de toamnă - 32%, sfecla de zahăr - 65%, orzoaica de primăvară - 55%, ovăzul de primăvară - 63%, floarea soarelui - 38%, legume în câmp şi solarii - 32%, porumb - 7%.

Porumbul – 45% din suprafeţele cu culturi de primăvară

În 2012, suprafaţa programată pentru semănat cu porumb va fi mai mare cu 45.000 ha faţă de 2011, în condiţiile în care anul trecut România a ocupat, cu cele 2,63 milioane ha cultivate cu porumb, primul loc din Uniunea Europeană la suprafaţă.

În structura culturilor de primăvară pe anul 2012, suprafeţele programate a se însămânţa cu porumb deţin 45% din totalul suprafeţei cu culturi de primăvară, iar cele programate a se însămânţa cu floarea soarelui ocupă 17%.

Semănătoare Alpego_b

Pentru sfecla de zahăr, Ministerul Agriculturii estimează o suprafaţă mai mare cu 4.000 ha faţă de 2011, când a totalizat 19.000 ha, iar terenurile cultivate cu soia vor fi, de asemenea, în creştere cu 1.000 ha faţă de 2011 (circa 69.000 ha). La floarea soarelui, Ministerul Agriculturii prognozează pentru 2012 însămânţarea a 1 milion ha, un nivel similar cu cel din 2011.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), producţia de cereale pentru boabe a României a crescut în 2011 cu 24,4%, de la 16,713 milioane tone în 2010, la 20,785 milioane tone anul trecut, România cultivând cu preponderenţă porumb boabe şi grâu, în proporţie de circa 49,8%, respectiv 36,8% din suprafaţa totală cultivată cu cereale pentru boabe.

Vizualizat: 2474 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Peste 350.000 hectare de culturi agricole au fost distruse de iarna grea

Peste 350.000 hectare de culturi agricole au fost distruse de iarna grea

Peste 350.000 de hectare de culturi agricole au fost distruse în această iarnă, dintr-un total de 2,57 milioane hectare însămânţate în toamna anului trecut, cultura de rapiţă având cel mai mult de suferit din cauza gerului, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Gerul a redus prognoza Strategie Grains pentru recoltele din primăvară

Gerul a redus prognoza Strategie Grains pentru recoltele din primăvară

Pierderile înregistrate în culturile de toamnă din cauza gerului de la începutul acestui an precum şi seceta din peninsula Iberică au determinat Strategie Grains să revizuiască în minus previziunile pentru recolta de cereale din primăvară.

BULETIN AGROMETEOROLOGIC 12 – 18 Aprilie 2012

BULETIN AGROMETEOROLOGIC 12 – 18 Aprilie 2012

Caracteristici meteorologice
În prima parte a perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, după care, vremea va intra treptat într-un proces de răcire, devenind normală, în majoritatea regiunilor agricole.

Aproximativ 800 ha de teren arabil din Timiş au fost scoase din circuitul agricol în 2011

Aproximativ 800 ha de teren arabil din Timiş au fost scoase din circuitul agricol în 2011

Străinii care au cumpărat terenuri arabile în judeţul Timiş au scos din circuitul agricol în 2011 circa 800 de hectare. Se pare că noile destinaţii pentru acestea au fost afacerile imobiliare.

Călăraşi: Zeci de mii de hectare cultivate cu rapiţă au fost distruse de gerul din iarnă

Călăraşi: Zeci de mii de hectare cultivate cu rapiţă au fost distruse de gerul din iarnă

În judeţul Călăraşi, zeci de mii de hectare cultivate cu rapiţă au fost distruse în totalitate de gerul din iarnă.

Agricultorii tulceni vor cultiva aproximativ 60 de mii de hectare cu porumb în 2012

Agricultorii tulceni vor cultiva aproximativ 60 de mii de hectare cu porumb în 2012

În judeţul Tulcea, campania agricolă de primăvară a început, iar unii producători au încheiat deja lucrările de însămânţare a porumbului.

MADR acordă agricultorilor afectaţi de zăpezile din iarnă sume compensatorii de circa 7500 euro/beneficiar

MADR acordă agricultorilor afectaţi de zăpezile din iarnă sume compensatorii de circa 7500 euro/beneficiar

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru acordarea de sume compensatorii agricultorilor afectaţi de zăpezile din ianuarie - februarie 2012, Ministerul Agriculturii a alocat din bugetul naţional suma de 8,52 milioane de lei (circa 1,9 milioane de euro).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii