Adama
AGRICOVER

Piaţa agricolă mondială: preţul la soia boabe a câştigat cele mai bune poziţii la tranzacţionare

Publicat: 11 iulie 2012 - 16:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultima lună (iunie), ca de altfel în ultimul trimestru, la Bursa de la Chicago, preţul la soia boabe a câştigat cele mai bune poziţii de tranzacţionare. 

Aceasta a fost o surpriză pentru cei care se aşteptau la o evoluţie negativă, mai ales că Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) anunţase existenţa unor stocuri mai mari decât aşteptările pieţei, precum şi o creştere a suprafeţei însămânţate cu soia în acest an. Cu toate acestea, traderii apreciază că soia nu se bucură încă de atenţia cuvenită. Astfel, Agrimonez.com afirmă că aprecierea preţului la soia s-a făcut mai ales în defavoarea şi pe seama scăderii preţului la cereale, în special la porumb.

Preţul grâului pentru luna noiembrie a scăzut cu 0,3%
În Europa, la bursa de la Londra, preţul grâului pentru luna noiembrie a scăzut cu 0,3% şi s-a închis la 171,0 lire sterline pe tonă, la egalitate cu preţul înregistrat la bursa de la Paris, unde a scăzut cu 1,1% şi s-a închis la 226,75 euro/tonă, aceasta în condiţiile dificile ale cotaţiilor euro pe piaţa bancară.
În Franţa, situaţia culturilor de porumb a fost evaluată de AgriMer în penultima săptămână a lunii iunie ca fiind în condiţie „bună” sau „excelentă” în proporţie de 73%, în comparaţie cu situaţia de anul trecut, când numai 64% din culturi au fost clasificate ca fiind în această condiţie.

Vizualizat: 3346 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Va fi eliminată interdicția privind importurile de floarea-soarelui din Ucraina?

Va fi eliminată interdicția privind importurile de floarea-soarelui din Ucraina?

08 septembrie 2023 - 14:01

Surse din piaţă europeană apreciază că a crescut probabilitatea ca interdicția privind importul de floarea-soarelui din Ucraina să fie anulată din 15 septembrie, ținând cont de scăderea estimărilor privind producţia de floarea-soarelui în Bulgaria și România.

Rusia se retrage din acordul cu cereale la Marea Neagră

Rusia se retrage din acordul cu cereale la Marea Neagră

17 iulie 2023 - 20:56

Rusia a suspendat un acord care permite ca cerealele din Ucraina să circule din țări unde foamea este o amenințare din ce mai mare.

Statele UE au fost principala

Statele UE au fost principala "destinaţie" a porumbului din Ucraina

19 iunie 2023 - 19:51

În perioada septembrie 2022-mai 2023, exporturile de porumb din Ucraina s-au ridicat la 24,24 milioane de tone, cu 20% mai mult faţă de perioada similară (de 9 luni) din sezonul 2021/2022. În ciuda numeroaselor obstacole, exporturile lunare pe tot parcursul sezonului curent au depășit în mod constant 2 milioane de tone de porumb. Numai în ultimele două luni (aprilie-mai 2023), livrările de porumb ale Ucrainei au scăzut sub medii lunare anterioare din cauza limitelor stabilite de delegația rusă în Centrul Comun de Coordonare.

Coceral reduce prognoza privind producţia UE de grâu

Coceral reduce prognoza privind producţia UE de grâu

14 iunie 2023 - 11:59

Asociaţia europeană Coceral a redus perspectivele pentru producția de grâu a statelor UE până la 127,3 milioane de tone, de la 129,5 milioane de tone cât a estimat în martie, dar totuşi cu 0,3% mai mult faţă de estimările de la aceeaşi dată a 2022. Principalul motiv al revizuirii în scădere a fost seceta din jumătatea de nord a Europei, în special în Suedia, Danemarca și țările baltice. Totuşi, estimările privind viitoarea producţie de porumb arată că recolta UE va fi cu aproape 9 milioane de tone peste producția din 2022, iar România ar putea obţine cca. 10,3 milioane de tone de porumb, faţă de 7,2 milioane de tone în 2022.

Bunge finalizează un acord de fuziune cu Viterra, susținut de Glencore

Bunge finalizează un acord de fuziune cu Viterra, susținut de Glencore

14 iunie 2023 - 09:25

Compania americană de agrobusiness Bunge a finalizat o fuziune cu compania canadiană Viterra pentru a crea o companie globală diversificată de soluții de agrobusiness, aşa cum s-a anunțat marți (13.06.2023) într-o declarație oficială. Primele încercări ale celor două companii de a fuziona au fost raportate încă din 2017. Această fuziune va crea o afacere globală care rivalizează cu cea a giganţilor: Cargill Inc., Archer-Daniels-Midland Co (ADM) şi Louis Dreyfus.

Seceta din Spania ar putea conduce la creșterea importurilor de cereale

Seceta din Spania ar putea conduce la creșterea importurilor de cereale

09 mai 2023 - 14:46

Temperaturile neobişnuite și seceta din Spania au generat îngrijorări cu privire la producția de agricolă din acest an, dar și o potențială creştere a importurilor, într-o perioadă în care există tot mai multe semne de întrebare cu privire la coridorul cerealelor din Ucraina.

Ungaria interzice importul a 25 de produse agricole din Ucraina

Ungaria interzice importul a 25 de produse agricole din Ucraina

19 aprilie 2023 - 15:48

Ministerul Agriculturii din Ungaria a anunțat că va interzice importul a 25 de produse agricole și cereale din Ucraina, relatează Hirado.hu. Potrivit decretului oficial, pe lângă cereale şi oleaginoase, nu vor putea fi vândute pe teritoriul maghiar: făină, miere, ulei și carne din Ucraina. Prin aceste restricții se doreşte protejarea fermierilor şi a consumatorilor maghiari, iar măsurile vor fi în vigoare până pe 30 iunie.

Şi Viterra va ieşi de pe piața de cereale din Rusia

Şi Viterra va ieşi de pe piața de cereale din Rusia

05 aprilie 2023 - 13:02

Parte a gigantului elveţian Glencore şi unul dintre cei mai mari comercianţi de produse agricole din lume, Viterra, și-a anunţat reducerea activităţiilor pe piața rusă. Cu puţin timp în urmă şi Cargill a declarat că va înceta activitatea de colectare și manipulare a cerealelor rusești pentru export începând din iulie 2023 (după finalizarea sezonului 2022/2023), dar că va continua să livreze cereale rusești.

Porumbul american câștigă competiția de preț cu porumbul din Ucraina

Porumbul american câștigă competiția de preț cu porumbul din Ucraina

13 martie 2023 - 10:54

Din cauza conflictului din regiune, porumbul ucrainean a fost cea mai ieftină opțiune la nivel internațional timp de câteva luni. Dar ritmul lent de export și stocurile globale în creștere au făcut ca porumbul din SUA să fie din ce în ce mai competitiv - până la punctul în care, acum, este la egalitate cu oferta ucraineană. În aceste condiţii şi sub presiunea ucraineană, porumbul din SUA "injectează" riscuri negative suplimentare pe piața internaţională și ar putea avea drept consecințe împingerea şi mai jos a prețului porumbului ucrainean.

Scade preţul de achiziţie al porumbului în Ucraina

Scade preţul de achiziţie al porumbului în Ucraina

08 februarie 2023 - 09:48

Ca urmare a blocării deliberate a inspecției navelor și a lipsei de energie în portul Odesa din Marea Neagră, prețul de achiziție al porumbului în porturile ucrainene a scăzut de la 210-212 dolari/tonă până la 200-205 dolari/tonă. De asemenea, costurile suplimentare suportate de către comercianți pentru staţionarea navelor care așteaptă pentru inspecție au ajuns până la 30-40 dolari/tonă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii