Adama
Agreena
AGRICOVER

CE şi-a retras propunerea privind reglementarea etichetării uleiului de măsline

Publicat: 24 mai 2013 - 12:02
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană şi-a retras joi propunerea referitoare la o mai bună informare a consumatorilor privind originea şi calitatea uleiului de măsline, în urma blocării acesteia de către ţările din nordul UE, informează AFP.

“Am decis să retrag propunerea de reglementare pentru că nu a obţinut un sprijin suficient în cadrul unui vot (al statelor membre) săptămâna trecută”, a anunţat comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş. “Cincisprezece state au susţinut-o, însă nu este de ajuns pentru formarea unei majorităţi calificate”, a explicat comisarul. Un front format din mai multe ţări, condus de Germania, a blocat propunerea de reglementare.

Măsurile proiectului retras ar fi intrat în vigoare la 1 ianuarie 2014. Acestea impuneau o etichetare care să indice “într-un mod mai vizibil şi mai lizibil denumirea produsului şi originea sa”. Măsura cea mai contestată a fost însă cea privind un sistem de protecţie care să prevină reutilizarea sticlelor de ulei de măsline în restaurante, după golirea conţinutului menţionat pe etichetă, o măsură destinată evitării păcălirii clienţilor.

Cioloş şi-a anunţat intenţia de a prezenta “o nouă propunere” care să ţină cont de toate poziţiile, atât cele ale ţărilor producătoare cât şi cele ale ţărilor consumatoare, însă nu a precizat un termen. UE este primul producător, consumator şi exportator de ulei de măsline din lume. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1151 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut ACUM: Noi ajutoare pentru fermele mici!

Anunț făcut ACUM: Noi ajutoare pentru fermele mici!

30 octombrie 2024 - 08:29

Se pregătește lansarea în perioada următoare a ajutorului din bani europeni pentru fermele mici. E disponibilă suma de 108 milioane euro. Anunțul a fost făcut marți de directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Ficu Anghel, în cadrul ZF AGROBUSINESS SUMMIT 2024.

Șef Agenție Plăți: 225 milioane euro pentru crescătorii de animale!

Șef Agenție Plăți: 225 milioane euro pentru crescătorii de animale!

30 octombrie 2024 - 08:07

Directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Ficu Anghel, a detaliat, în cadrul ZF AGROBUSINESS SUMMIT 2024, sumele alocate anul acesta din fonduri europene pentru mai multe linii de finanțare deja deschise.

Vești grozave pentru fermieri! Suplimentare sume!

Vești grozave pentru fermieri! Suplimentare sume!

29 octombrie 2024 - 18:55

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, a venit cu detalii importante privitoare la concentrarea atenției AFM asupra fermierilor din România și punerea de fonduri pentru achiziția de tractoare la dispoziția acestora.

Începe programul Rabla pentru sobe! Suma pe care o luați de la stat!

Începe programul Rabla pentru sobe! Suma pe care o luați de la stat!

29 octombrie 2024 - 08:18

Programul „Rabla pentru sobe” va demara în câteva săptămâni, proiectul-pilot urmând a beneficia de un buget de 500 de milioane de lei, anunţă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. Statul va finanţa 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficientă din punct de vedere energetic, dar nu mai mult de 10.000 de lei.

ACUM luați de la APIA 112 euro/cap cu un singur animal din această rasă!

ACUM luați de la APIA 112 euro/cap cu un singur animal din această rasă!

29 octombrie 2024 - 07:16

Crescătorii care au un singur exemplar din această rasă beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de 160 de euro/cap animal. În avans, crescătorii încasează acum de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) 112 euro/animal, adică 70% din cuantumul stabilit prin Ordin MADR.

Integral lista sumelor APIA pe cap vacă, bivoliță, oaie/capră virate ACUM crescătorilor!

Integral lista sumelor APIA pe cap vacă, bivoliță, oaie/capră virate ACUM crescătorilor!

29 octombrie 2024 - 06:28

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) autorizează la plată în avans, în aceste zile, și subvențiile din zootehnie, pe lângă plățile directe pe hectar. Crescătorii de animale primesc 70% din cuantumul stabilit pentru sprijinul cuplat zootehnic, urmând ca diferența de 30% să intre la plată după data de 1 decembrie 2024.

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

28 octombrie 2024 - 19:32

România se află în centrul unei crize legate de exporturile de porumb, după ce mai multe nave plecate din Portul Constanța au fost refuzate în țările de destinație. Motivul? Contaminarea cu aflatoxină, o substanță toxică ce face ca marfa să fie considerată periculoasă pentru consumul uman și animal, scrie Profit.ro.

Decizie MADR!

Decizie MADR!

28 octombrie 2024 - 18:26

Plafonarea adaosului comercial la toate alimentele românești, nu doar la cele de bază, este luată în considerare de Ministerul Agriculturii, care pregătește o ordonanță de urgență în acest sens.

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor 2024 organizat în România!

28 octombrie 2024 - 15:10

În perioada 23-25 octombrie 2024, Bucureștiul a devenit capitala agriculturii europene, găzduind Congresul European al Fermierilor, un eveniment de importanță majoră organizat de COPA-COGECA în colaborare cu Alianța pentru Agricultură și Cooperare din România, a transmis astăzi Alianța un comunicat pentru Agroinfo. 

Lege votată ASTĂZI! Interdicție creșterea animalelor!

Lege votată ASTĂZI! Interdicție creșterea animalelor!

28 octombrie 2024 - 13:56

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2027, creşterea şi uciderea animalelor din speciile şinşila şi nurcă în scopul obţinerii şi comercializării blănurilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Doru
|
05. 27, 2013. Monday 11:42

Uleiul de masline este unul dintre cele mai contrafacute produse din UE.Nu inteleg de ce nu se iau masuri mai concrete.Practic este imposibil sa produci ulei de masline extravirgin si sa-l comercializezi cu preturi incepand de pe la 10-12 lei/sticla de cca 750 ml .Si atunci ? Ulei de arahide colorat cu tot felul de ierburi si s-a rezolvat.Dar asta nu vad guvernantii nostrii,importam toate mizeriile din UE si la prima banuiala cum ca s-ar intampla ceva pe piata comunitatii romanii sunt vinovati.Problema este ca se invart prea multi bani si parte din banii astia ajung si pe nu ar trebui.Sa nu mai vorbim de lapte,imi plac reclamele in care merge cisterna pe la fermieri pe acasa,prin satuce de munte uitate de lume si a doua zi laptele cel supernatural ajunge in supermarket.De fapt,pe Valea Muresului in fiecare dimineata vin cateva cisterne cu lapte si se duc Dumnezeu stie unde.Ar fi super bine daca macar laptele ala ar ajunge asa in comert.Ajunge doar in procentaj mic,restul lapte praf si aditivi de tot felul.Si ? Romanul consuma ca doar de aia a intrat in UE :(

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Nedumerire...

Nedumerire...
Un beţiv strigă: Detalii