Adama
AGRICOVER

Tabără: Stabilitatea preţurilor produselor agroalimentare face mai mult decât orice mărire de salariu

Publicat: 25 ianuarie 2012 - 09:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O eventuală decizie guvernamentală de creştere a pensiilor şi salariilor se justifică în măsura în care există sustenabilitate economică, a declarat marţi, în Parlament, ministrul Agriculturii Valeriu Tabără.

„O spun şi repet şi acum. (...) Preţuri stabile şi produse agroalimentare puse la dispoziţie la nivele accesibile fac mult mai mult în plan economic decât orice mărire pe care o faci sub o anumită presiune, mai ales negândită. Din punctul meu de vedere, pe mine mă interesează să am sursele financiare pentru produsele agricole. Nu mă pronunţ faţă de celelalte pentru că sunt dependente de ceea ce înseamnă evoluţia economiei. Ar fi o greşeală să se ia măsuri doar pentru că a recomandat cineva fără să ai o bază de sustenabilitate corectă”, a declarat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul majorări de pensii şi salarii, având la bază şi recomandările anterioare ale FMI, Tabără a răspuns că el ştie că FMI-ul a recomandat României să-şi echilibreze indicatorii macroeconomici şi pe cei microeconomici pentru a determina o economie stabilă care să facă faţă crizei economice care se prelungeşte la nivel internaţional.
„Cred că asta trebuie să fie grija unui Guvern responsabil din care fac şi eu parte şi sunt convins că se va merge pe aceeaşi linie responsabilităţii pentru durabilitatea dezvoltării economice”, a adăugat ministrul Agriculturii.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1956 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ANTPAR îi reproşează ministrului agriculturii lipsa unei politici coerente în agricultura românească

ANTPAR îi reproşează ministrului agriculturii lipsa unei politici coerente în agricultura românească

Asociaţia Naţională a Tinerilor Producători Agricoli din România (ANTPAR) atrage atenţia ministrului agriculturii, Valeriu Tabără, asupra lipsei unei politici agricole coerente pentru agricultura românească şi îi reaminteşte acestuia principalele probleme ale agricultorilor români.

APIA va plăti fermierilor peste 2 miliarde de lei în trei zile

APIA va plăti fermierilor peste 2 miliarde de lei în trei zile

Agentia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) va plăti în perioada 24 ianuarie 2012 – 27 ianuarie 2012, suma de 2,24 miliarde lei (516,21 milioane euro), din Fondul European de Garantare pentru Agricultură (F.E.G.A.) - 1,82 miliarde lei (420,45 milioane euro) şi din bugetul naţional (B.N.) - 417,30 milioane lei (95,76 milioane euro), anunţă APIA  printr-un comunicat de presă.

Agricultura - un dezastru programat?!

Agricultura - un dezastru programat?!

Nepăsarea, nepriceperea, şmecheria, aroganţa sunt printre motivele care vor duce agricultura şi mediul rural spre dezastru, spune Daniel Botănoiu într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Producători Agricoli din România (ANTPAR).

România a importat peste 78 de mii de tone de cartofi în 2011

România a importat peste 78 de mii de tone de cartofi în 2011

Importurile de cartofi, în stare proaspătă sau refrigerată, au totalizat circa 78.500 tone, în primele nouă luni din 2011, fiind de 1,6 ori mai mari decât cele realizate în aceeaşi perioadă din 2010 ( peste 49.000 tone), se arată în datele furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

România a importat peste 12.000 de tone de ouă, în nouă luni

România a importat peste 12.000 de tone de ouă, în nouă luni

În primele nouă luni din anul 2011, România a importat circa 12.200 tone de ouă, exporturile fiind de 2,5 ori mai mici în aceeaşi perioadă, cu un total de 4.774 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

ROMALIMENTA: Autorităţile ar trebui să exercite un control mai riguros asupra produselor tradiţionale

ROMALIMENTA: Autorităţile ar trebui să exercite un control mai riguros asupra produselor tradiţionale

Autorităţile statului ar trebui să exercite un control mai riguros în sfera produselor tradiţionale, pentru a limita prezenţa pe piaţă a mărfurilor falsificate, dar şi pentru a asigura o fiscalizare corectă în acest segment de activitate, a declarat preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (ROMALIMENTA), Sorin Minea.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii