Adama
AGRICOVER

Scăderea TVA la alimente nu este pe agenda Guvernului în acest an

Publicat: 22 februarie 2012 - 15:13
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Scăderea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) la alimente nu este pe agenda Guvernului în acest an, deoarece în condiţiile economice actuale nu se poate vorbi de o relaxare fiscală, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia.

„În condiţiile financiare actuale nu putem vorbi de o relaxare fiscală. Dacă ne uităm la ţările din jur, pe de o parte Grecia, care este în cedare de suveranitate, iar pe de altă parte la Ungaria, unde TVA a crescut la 27%. În funcţie de situaţia economică viitoare discutăm şi acest subiect”, a explicat Fuia.

Ministrul a mai spus că atunci când va avea o acţiune o va comunica şi că nu poate să arunce „buzduganul” înainte de a lua o decizie.

Reamintim că fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat la începutul acestei luni, că se gândeşte la reducerea sub 10% a TVA la produsele agro-alimentare şi scăderea nivelului accizelor. „Trebuie discutat foarte serios în perioada următoare despre reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la alimente şi produse agroalimentare, nu neapărat pe produse finite, ci pe întreg lanţul. Avem un studiu făcut la nivelul ţărilor UE pe nivelul TVA la producţia agroalimentară, care este foarte diferit de la o ţară la alta. Dacă reuşim să rezolvăm această chestiune lovim dur evaziunea fiscală”, a precizat, la vremea respectivă, Valeriu Tabără.

Vizualizat: 1463 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ministrul agriculturii: Producţia scăzută de la toamnă nu se va răsfrânge asupra preţului alimentelor

Ministrul agriculturii: Producţia scăzută de la toamnă nu se va răsfrânge asupra preţului alimentelor

Ninsorile abundente şi gerul din ultima perioadă nu ar trebui să modifice preţurile produselor agricole, spune ministrul agriculturii, Stelian Fuia. Un element foarte important este însă asigurarea culturii. 

Evaziune fiscală cu peste zece tone de legume şi fructe

Evaziune fiscală cu peste zece tone de legume şi fructe

Peste zece tone de legume şi fructe fără documente de provenienţă au fost descoperite de poliţişti, în urma percheziţiilor efectuate la două depozite din oraşul Voluntari. Patru persoane au fost reţinute pentru evaziune fiscală, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

PNVV: Vânzările de vin de calitate au crescut în 2011

PNVV: Vânzările de vin de calitate au crescut în 2011

După doi ani în care piaţa de vin a regresat, ajungând, conform estimărilor noastre, la 350 mil. euro, anul 2011 a adus o creştere semnificativă a segmentului vinului de calitate, se arată într-un comunicat al Patronatului Naţional al Viei şi Vinului. 

Trei semne şi reversul lor

Trei semne şi reversul lor

Este clar că agricultura românească a intrat demult în vizorul străinilor. Este suficient să menţionăm că procentul de teren agricol deţinut în prezent de cetăţeni ori companii din alte ţări se ridică la circa 10 la sută.

Afacerile legumicultorilor, spulberate de zăpadă

Afacerile legumicultorilor, spulberate de zăpadă

Ninsorile abundente din ultima vreme au produs pagube materiale de ordinal sutelor de mii de euro producătorilor de legume de pe raza comunei gălăţene Matca, cel mai mare bazin legumicol din România, care se întinde pe 1.500 de hectare, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România.

INS: Preţurile alimentelor au crescut cu 0,32% în ianuarie 2012

INS: Preţurile alimentelor au crescut cu 0,32% în ianuarie 2012

În luna ianuarie 2012, alimentele precum făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit cu procente cuprinse între 0,15 şi 0,68%, faţă de luna anterioară în timp ce legumele, conservele de legume şi fructele s-au scumpit cu 1,92%, respectiv cu 1,04%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Stele Verzi
|
02. 23, 2012. Thursday 09:48

De-aia merge agricultura bine. A plecat un shpagar si-a venit un shmenar.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii