Adama
Agreena
AGRICOVER

România - al doilea stat care a reluat discuţiile privind exportul de produse agroalimentare în Rusia, după Germania

Publicat: 05 noiembrie 2012 - 15:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu susţine că România se bucură de o realizare deosebit de importantă la ora actuală, fiind cel de-al doilea stat după Germania care reia discuţiile cu Federaţia Rusă în vederea reluării exportului de produse agroalimentare.

“Vizita specialiştilor Serviciului Federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse în România este un eveniment de o importanţă deosebită pentru că suntem al doilea stat care face acest lucru, după Germania, ceea ce înseamnă că există această deschidere şi interes din partea Rusiei pentru produsele noastre. Este un efort al ministrului român al Agriculturii pentru că redeschiderea acestor discuţii cu Federaţia Rusă au început în urmă cu trei luni şi au fost finalizate odată cu vizita ministrului în Rusia. Consider că este un succes pentru că Rusia este o piaţă pe care am pierdut-o de-a lungul timpului", a precizat Botănoiu.

Potrivit datelor furnizate de ANSVSA, specialiştii Serviciului Federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse se vor afla în România, în perioada 5- 16 noiembrie 2012 şi vor evalua un număr de 12 unităţi din industria alimentară din sectorul cărnii roşii, produselor din carne, carne de pasăre, unităţi din sectorul laptelui şi prelucrării produselor lactate. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1317 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

28 octombrie 2024 - 19:32

România se află în centrul unei crize legate de exporturile de porumb, după ce mai multe nave plecate din Portul Constanța au fost refuzate în țările de destinație. Motivul? Contaminarea cu aflatoxină, o substanță toxică ce face ca marfa să fie considerată periculoasă pentru consumul uman și animal, scrie Profit.ro.

Mesaj dur al ministrului ungar al agriculturii pentru cei care nu respectă fermierii!

Mesaj dur al ministrului ungar al agriculturii pentru cei care nu respectă fermierii!

24 octombrie 2024 - 19:24

Mesaj tranșant astăzi la Congresul European al Fermierilor transmis de ministrul ungar al Agriculturii, István Nagy, preşedinte al Consiliului AGRIFISH.

Simplificarea obținerii subvențiilor agricole!

Simplificarea obținerii subvențiilor agricole!

24 octombrie 2024 - 15:22

Ministrul Florin-Ionuț Barbu a participat joi, 24 octombrie 2024, la cea de-a 11-a ediție a Congresului European al Fermierilor, ce s-a desfășurat în București, la Hotel Radisson Blu. Congresul European al Fermierilor are loc în perioada 23-25 octombrie 2024 și reunește peste 300 de fermieri reprezentativi din statele membre UE.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Exportul de miei continuă! În 5 zile scăpăm de pesta oilor!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Exportul de miei continuă! În 5 zile scăpăm de pesta oilor!

15 octombrie 2024 - 12:48

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, spune optimist că vor fi închise cele două focare de pesta micilor rumegătoare în decurs de 5 zile, singurele care ar mai fi active. Declarația a fost făcută astăzi, 15 octombrie 2024, în cadrul conferinței de presă susținută de ministrul agriculturii și echipa sa la sediul Ministerului Agriculturii.

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

10 octombrie 2024 - 08:25

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a prezentat miercuri, 9 octombrie, în fața Guvernului, un raport al plăților directe APIA pe hectar și cap animal, plăți compensatorii agro-mediu și climă, plăți AFIR și scheme de ajutor Ucraina acordate fermierilor și crescătorilor de animale în acest an.

Ministrul Barbu: Scheme de ajutor Ucraina pe hectar și pe cap animal!

Ministrul Barbu: Scheme de ajutor Ucraina pe hectar și pe cap animal!

10 octombrie 2024 - 06:54

De la începutul anului și până la data de 30 septembrie 2024, agricultura României a beneficiat în total de peste 5 miliarde de euro. Asta înseamnă 25 de miliarde de lei pentru măsuri de sprijin acordate fermierilor, pentru susținerea agriculturilor în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, de susținere a investițiilor în agricultură, irigații și combaterea fenomenelor periculoase, a spus ministrul agriculturii Florin Barbu, miercuri, 9 octombrie, la finalul ședinței de Guvern.

Export din fermele românești în Egipt!

Export din fermele românești în Egipt!

09 octombrie 2024 - 06:57

Marți, 8 octombrie 2024, ministrul Florin Barbu a primit vizita omologului său din Egipt, Alaa Farouk, ministrul agriculturii și al îmbunătățirilor funciare. Ministrul egiptean a fost însoțit de Dr. Alaa Eldin Mahmoud, director al Institutului de Cercetare a Recoltelor și de ES Moayad Fathallah Mohamed Eldalie, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Egiptului. Alături de ministrul Barbu s-au aflat secretarii de stat Aurel Simion și Sorin Moise, precum și directorul general Elena Tatomir.

ASTĂZI! Cresc subvențiile APIA!

ASTĂZI! Cresc subvențiile APIA!

08 octombrie 2024 - 14:12

Vești bune! Mai mulți bani pentru fermieri și nu numai! Anunță astăzi europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook.

URGENT mesaj către MADR și APIA: Dați-le fermierilor subvenția APIA de 2.600 euro/ha!

URGENT mesaj către MADR și APIA: Dați-le fermierilor subvenția APIA de 2.600 euro/ha!

08 octombrie 2024 - 08:03

Fermierii români riscă să piardă anul acesta subvenția APIA cu unul dintre cele mai mari cuantumuri pe hectar, circa 2.600 euro/ha, pentru că Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu vor să le dea o derogare de la producția minimă impusă pe hectar, pe care nu au reușit să o facă din pricina secetei extreme.

Plata subvențiilor APIA 2024: Curs de schimb euro-leu!

Plata subvențiilor APIA 2024: Curs de schimb euro-leu!

01 octombrie 2024 - 19:26

Fermierii, crescătorii de animale primesc subvențiile APIA în lei chiar dacă valoarea pe hectar și pe cap animal a acestor plăți este stabilită în euro.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Nedumerire...

Nedumerire...
Un beţiv strigă: Detalii