GRUP DE LUCRU PENTRU LEGEA RISIPEI ALIMENTARE. Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a propus constituirea unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare.
Peste 30 de organizaţii neguvernamentale, reprezentaţi ai unor hypermarket-uri, ai Ministerului Agriculturii, ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi membrii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale au discutat, pe 14 noiembrie 2017, pe marginea Legii 217 /2016 privind risipa alimentară, dar şi despre implementarea normelor de aplicare ale actului normativ, informează un comunicat de presă transmis de Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, citat de Agerpres.
Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a propus constituirea grupului de lucru pentru modificarea acestei legi, astfel încât actul normativ să poată fi aplicat şi să ofere beneficii tuturor părţilor implicate. Am propus constituirea unui grup de lucru care să preia observaţiile tuturor părţilor interesate, astfel încât prin amendamentele noastre să găsim o formulă prin care această lege a diminuării risipei alimentare să poată fi aplicabilă, a afirmat ministrul Gabriel Petrea.
Aplicarea Legii nr. 217/2016 a fost suspendată printr-o ordonanţă de urgenţă, până la finalul acestui an, după ce Ministerul Agriculturii a semnalat dificultăţi în redactarea normelor de aplicare.
Propunerea legislativă de modificare a Legii privind diminuarea risipei alimentare se află în lucru la comisiile de specialitate din Senatul României, for decizional în acest caz fiind Camera Deputaţilor, notează Agerpres.