Adama
AGRICOVER

Cum câştigă evazioniştii din sectorul de morărit?

Publicat: 20 octombrie 2011 - 23:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
ROMPAN: Evaziunea fiscală din domeniul cerealelor s-a mutat în sectorul de morărit

Evaziunea fiscală s-a mutat, după introducerea taxării inverse la cereale, în sectorul de morărit, afirmă preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN), Aurel Popescu.

“Am vorbit cu reprezentanţii ANAF să facă ceva legat de evaziunea fiscală din morărit, care s-a mutat de pe lanţul cerealelor în mori, la făină şi apare, astfel, şi în panificaţie. Introducerea taxării inverse s-a simţit în domeniul cerealelor pentru că în Portul Constanţa nu a fost agitaţie în această vară. Au dispărut intermediarii care înfiinţau firme pentru 2-3 luni şi apoi dispăreau, dar s-a văzut şi în silozuri, pentru că au fost pline cu grâu”, a spus Aurel Popescu, citat de Agerpres.

Cum câştigă “şmecherii” din sectorul de morărit?

Acesta a precizat că “mulţi şmecheri” achiziţionează făină de pe piaţa românească şi ulterior, doar în acte, certifică livrarea acestor produse ca fiind aduse din Bulgaria pentru a solicita rambursare de TVA.

“Vin cu documente care certifică trecerea camionului prin vamă şi, pe urmă, o vând ca făină bulgărească din moară, când ei nici nu au mişcat camionul. Practic, vameşii nu îşi fac treaba. În momentul de faţă nu ştiu la cât se ridică paguba, dar ştiu că este deja destul de mare şi că acest lucru nu este numai la făină, ci şi la bere şi la alte produse”, a explicat preşedintele ROMPAN.

Legea pâinii, blocată de Senat, a primit semnale pozitive din partea deputaţilor

De asemenea, preşedintele ROMPAN a precizat că, deşi Senatul a blocat proiectul privind Legea Pâinii, a primit un semnal pozitiv din partea deputaţilor.

“După părerea mea, vom scoate HG-uri punctuale, absolut necesare, cu ceea ce am cerut în Legea Pâinii, respectiv cu reţetele de fabricaţie sau obligativitatea vânzării pâinii în magazine specializate”, a mai adăugat Aurel Popescu.

Pâine_b

TVA redus la pâine nu este acceptat de FMI

În ceea ce ce priveşte reducerea TVA la pâine, Popescu a spus că va încerca să forţeze nota, deşi în acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) s-a specificat clar că nu sunt acceptate astfel de măsuri nici în 2012.

ROMPAN asigură peste 70% din producţia naţională de pâine şi produse făinoase şi cca. 40 - 45% din cea de panificaţie

În România activează în jur de 5.000 de agenţi economici înregistraţi în industria de panificaţie şi alţi 2.500 în cea de morărit, numărul angajaţilor din sector ridicându-se la 35.000.

ROMPAN reuneşte circa 280 de producători din industria de morărit şi panificaţie, printre care se numără cei mai importanţi fabricanţi din domeniu. Firmele asociate ROMPAN asigură, la nivel naţional, peste 70% din producţia de pâine şi produse făinoase şi în jur de 40 - 45% din cea de panificaţie.

Vizualizat: 2241 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FNPAR: Declaraţiile despre supraproducţia de cereale au scăzut preţurile cu 10-15%

FNPAR: Declaraţiile despre supraproducţia de cereale au scăzut preţurile cu 10-15%

Declaraţiile potrivit cărora România a avut în acest an supraproducţie de cereale au dus la scăderea cu 10-15% a preţurilor cu care au vândut producătorii atât la export, cât şi pe piaţa internă, a declarat Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR).

Tabără: România are nevoie de o capacitate de stocare a cerealelor de 22-25 de milioane de tone

Tabără: România are nevoie de o capacitate de stocare a cerealelor de 22-25 de milioane de tone

În cadrul Conferinţei Mediafax, de astăzi, au fost dezbătute următoarele: problema sprijinului financiar acordat agricultorilor, recolta de toamnă, modalităţile de creştere a absorbţiei fondurilor UE şi provocările pentru care trebuie să fie pregătită România în anii următori, de către de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, împreună cu producători şi distribuitori de top.

Producţia de cereale a României - 24 milioane tone, în 2011

Producţia de cereale a României - 24 milioane tone, în 2011

Producţia de cereale a României se apropie în acest an de 24 de milioane de tone, cu peste opt milioane de tone mai mult decât anul trecut, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Evaziunea şi absorbţia fondurilor  - principalii factori care influenţeaza agricultura

Evaziunea şi absorbţia fondurilor - principalii factori care influenţeaza agricultura

Evaziunea are o dimensiune surprinzătoare în domeniul agricol. Valoarea totală a evaziunii fiscale din agricultură și din industria de panificație se ridică la 2,5 miliarde euro anual, conform specialiștilor.

Rompan: Preţul pâinii este dictat de regulile pieţei

Rompan: Preţul pâinii este dictat de regulile pieţei

Preţul pâinii nu ar trebui nici să scadă, nici să crească în perioada următoare, fiind dictat oricum de regulile pieţei, a declarat, preşedintele Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie - ROMPAN, Aurel Popescu.

Tabără: Producţie vegetală mare, evaziune în scădere

Tabără: Producţie vegetală mare, evaziune în scădere

Valoarea producţiei vegetale din câmp depăşeşte 10 miliarde euro, anul acesta fiind un an bun atât pentru producţia de cereale, cât şi pentru cea de plante tehnice, legume şi fructe, iar piaţa neagră în sectorul cerealelor a scăzut drastic în acest an, a declarat, în 21 iulie a.c., ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, în cadrul unei conferinţe pe teme de agricultură. Acesta a mai precizat că ministerul pe care îl conduce pregăteşte noi reglementări privind transportul cerealelor.

LAPAR:Vânzările de cereale la negru au scăzut cu 70-80% după introducerea taxării inverse

LAPAR:Vânzările de cereale la negru au scăzut cu 70-80% după introducerea taxării inverse

Vânzările de cereale la negru s-au diminuat cu 70-80% după introducerea taxării inverse la cereale şi plante tehnice, a declarat, în 21 iulie a.c., vicepreşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Nicuşor Şerban, în cadrul unei conferinţe pe teme de agricultură.

Timişoara: Administratorul unei S.C., arestat pentru evaziune fiscală cu cereale

Timişoara: Administratorul unei S.C., arestat pentru evaziune fiscală cu cereale

Administratorul unei societăţi comerciale, Dorel Masliuc, a fost arestat preventiv pentru o evaziune fiscală de peste 600.000 de lei, prin comercializarea de cereale fără acte legale.

Rambursarea TVA-ului către agricultori, în cazul taxării inverse la cereale

Rambursarea TVA-ului către agricultori, în cazul taxării inverse la cereale

Rambursarea TVA către agricultori, în cel mult 30 de zile, este cea mai importantă problemă care trebuie rezolvată în cazul taxării inverse la cereale, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, informează Agerpres.

Percheziţii pentru prinderea unor evazionişti cu cereale

Percheziţii pentru prinderea unor evazionişti cu cereale

DIICOT efectuează percheziţii domiciliare pentru prinderea membrilor unei grupări, formată din cetăţeni români şi moldoveni, specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală cu cereale.

DIICOT: Destructurarea unui grup de evazionişti cu cereale

DIICOT: Destructurarea unui grup de evazionişti cu cereale

În şapte judeţe au loc percheziţii, iar 47 de persoane sunt audiate într-un caz de evaziune cu cereale. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii