Adama
AGRICOVER

Irlanda: Importurile de bovine nu pot atrage riscul unei îmbolnăviri

Publicat: 01 noiembrie 2011 - 14:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit ultimelor statistici importurile de animale vii în Irlanda sunt cu 41% mai mari decât anul trecut. Cifrele arată că 2.890 de bovine tinere au fost importate în Irlanda de la începutul anului, faţă de 2.037 animale în perioada similară a anului trecut. Animalele importate constau în vite de carne şi de lapte provenind din Irlanda de Nord, Marea Britanie şi România.

Autorităţile sanitar veterinare din Irlanda au respins acuzaţiile potrivit cărora creşterea importurilor de bovine reprezintă un risc pentru şeptelul naţional, potrivit unui articol publicat marţi în cotidianul Irish Independent.

„Aceleaşi principii veterinare se aplică în întreaga Europă deoarece funcţionează piaţa unică Europeană. Dacă ar fi fost o problemă de sănătate la o singură bovină importată, Departamentul Agriculturii ar fi oprit importurile”, a declarat inspectorul sanitar vetrinar Seamus Scallon, potrivit Agerpres.

De asemenea, comercianţii de animale vii susţin şi ei că importurile nu constituie un risc, deoarece animalele importate trebuie să respecte acelaşi criterii ca şi animalele exportate de Irlanda. „Toate animalele importate au un certificat de sănătate pentru a respecta normele sanitare din Irlanda”, a declarat traderul Adam Buitelaar.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) din România, aloarea exporturilor de animale vii (bovine, ovine/caprine, porcine şi păsări) s-a ridicat la 116,44 milioane de euro, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2011, în creştere cu aproape 40 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de două ori mai mare decât cea a importurilor de animale vii din aceste specii.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2388 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Valoarea exporturilor de animale vii - dublă faţă de cea a importurilor la aceleaşi specii

Valoarea exporturilor de animale vii - dublă faţă de cea a importurilor la aceleaşi specii

Valoarea exporturilor de animale vii (bovine, ovine/caprine, porcine şi păsări) din România s-a ridicat la 116,44 milioane de euro, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2011, în creştere cu aproape 40 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de două ori mai mare decât cea a importurilor de animale vii din aceste specii, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Mehedinţi: Târgurile de animale din judeţ nu sunt autorizate sanitar-veterinar

Mehedinţi: Târgurile de animale din judeţ nu sunt autorizate sanitar-veterinar

Dintre cele opt târguri organizate la nivelul judeţului Mehedinţi, niciunul nu este autorizat sanitar-veterinar.

Văcuţele irlandeze au ajuns în România cu avionul

Văcuţele irlandeze au ajuns în România cu avionul

Un avion special a aterizat pe 28 octombrie, la orele 13:15, pe aeroportul din Timişoara. Din acesta au coborât 70 de vaci de rasă, aduse din Irlanda, pentru a fi integrate într-un program de asigurare a hranei pentru copiii unui orfelinat din Oradea şi zeci de familii din judeţul Cluj.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii