Adama
AGRICOVER

Romalimenta: Producătorii de carne nu cresc preţul, dar modifică reţeta

Publicat: 17 octombrie 2011 - 20:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Diferenţele dintre preţul materiei prime din industria cărnii şi preţul pentru producţie sunt compensate prin modificarea reţetelor produselor comercializate, a declarat, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii Romalimenta, Sorin Minea.

„Preţul materiei prime a crescut mult, iar preţul de producţie a stagnat sau a crescut foarte puţin. Astfel producătorii fie supravieţuiesc introducând mai mulţi aditivi alimentari, fie dau faliment. Preţul cărnii a crescut cu 2%, în timp ce preţul materiei prime s-a majorat cu 15%. Nu vor fi scumpiri şi astfel tendinţa este să se umble la reţetă”, a afirmat Sorin Minea.

"Piaţa nefiscalizată -jumătate din totalul industriei"

Totodată, preşedintele Romalimenta a precizat că asupra procesatorilor există o presiune a retailerilor vizavi de menţinerea preţurilor actuale la carne. „Presiunea de la sectorul de retail este imensă şi astfel producţia este cea vitregită”, a menţionat acesta.

În acelaşi timp, preşedintele Romalimenta a subliniat faptul că statul ar pierde mai puţin dacă ar aplica o taxare mai scăzută în industria alimentară, în contextul în care piaţa nefiscalizată reprezintă aproape jumătate din totalul industriei. „În panificaţie, evaziunea fiscală la grâu reprezintă 60% din piaţă, iar din totalul industriei alimentare, piaţa neagră reprezintă 40-50%”, a declarat Sorin Minea.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2490 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Rulada Tradiţională de Pui, un nou produs în portofoliul Agricola Bacău

Rulada Tradiţională de Pui, un nou produs în portofoliul Agricola Bacău

Salbac Bacău, companie din Grupul de firme Agricola Bacău, lansează pe piaţa locală Rulada Tradiţională de Pui, realizată manual şi având unul dintre cele mai mici termene de garanţie - 10 zile. Perioada de valabilitate indică calitatea produsului şi implicit modalitatea naturală prin care acest produs este obţinut. 

Am exportat ouă de două ori mai puţin decât am importat, în S1

Am exportat ouă de două ori mai puţin decât am importat, în S1

În primul semestru din acest an, exporturile de ouă s-au cifrat la 4.063,5 de tone, în scădere cu aproape 29% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, dar de două ori mai scăzute decât importurile realizate în prima jumătate a anului din ţările intra şi extra comunitare, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

România a produs cu 40% mai multă miere şi a exportat cu 30% mai puţin

România a produs cu 40% mai multă miere şi a exportat cu 30% mai puţin

În primul semestru din 2011, România a dat la export o cantitate de 2.508,2 tone de miere naturală, în scădere cu peste 30% faţă de perioada similară din 2010, când exporturile au totalizat 3.600 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii