Adama
AGRICOVER

Puii crescuţi natural (la fermă) au succes în detrimentrul celor crescuţi în baterii

Publicat: 02 septembrie 2011 - 14:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Puii de calitate superioară, mai scumpi cu circa 20% faţă de cei crescuţi în baterii, dar cu gust apropiat celor din curţile de la ţară, trăiesc 40 de zile şi cresc în condiţii similare gospodăriilor autohtone. Aceştia au hrana formată din furaje vegetale şi au parte de aerisire şi temperatură constantă. 

În fermele Avicarvil din Vâlcea cresc anual 6-7 milioane de pui. Din ei, 60% din producţie ajunge în magazinele Ana şi Cornel, 20% merge la export atât în Uniunea Europeană, cât şi în Hong Kong şi restul este vândut în alte magazine din ţară.

În prezent, trei din cele patru ferme sunt funcţionale, la una dintre ele desfăşurându-se un proces de retehnologizare şi modernizare. Fiecare fermă are circa 16-20 de hale care adăpostesc aproximativ 20.000 de pui fiecare.

Investiţii de 20 de milioane de euro
Potrivit lui Iustin Paraschiv, proprietarul firmei Avicarvil, în fermele din Vâlcea investiţia s-a ridicat până acum la 12 milioane de euro, urmând ca, până la finalul anului 2012 suma totală investită să ajungă la circa 20 milioane de euro. Procesul de modernizare şi retehnologizare la una dintre ferme va fi finanţat şi prin fonduri europene. 

Faţă de puii crescuţi la baterie, puii din fermele deţinute de familia Paraschiv sunt crescuţi la sol şi au parte de îngrijire permanentă. Pe toată perioada vieţii lor, puii sunt lăsaţi liberi, iar specialiştii controlează temperatura, ventilaţia, lumina, curentul de aer. O atenţie specială este acordată şi distanţei pe care o are de parcurs puiul pentru a ajunge la mâncare şi apă.

Fermă avicolă_b

Puii „La Provincia” merg spre export
Hala este gândită astfel încât puii să depună cât mai puţin efort şi să-şi folosească energia pentru a câştiga în greutate. Şi alimentaţia lor este controlată, variind în funcţie de necesarul proteic al puiului.

Iustin Paraschiv, proprietarul firmei Avicarvil, care produce puii „La Provincia”, afirmă că piaţa cărnii de pui din România este suprasaturată şi că şansa producătorilor autohtoni este exportul. Potrivit acestuia, producţia la fermele din Vâlcea va ajunge la 12.000 tone de pui în acest an.

Avicarvil a încheiat primul semestru din 2011 cu o creştere a afacerii de 35%, ajungând la o cifră de afaceri de peste 47 de milioane de lei.

Din 2010, compania s-a focusat în exclusivitate pe puiul „La Provincia, pui de casă”, hrănit integral cu furaje vegetale, obţinute în proporţie mare din producţia de pe terenurile proprii.

Compania Avicarvil face parte din grupul de firme aparţinând familiei Paraschiv. Cea mai importantă companie din grup este producătorul şi retailerul Ana şi Cornel, înfiinţat în 1994. Grupul de firme deţine o reţea proprie de peste 100 magazine în Vâlcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucureşti, Ialomiţa, Vrancea, Bacău şi altele. Alte companii care fac parte din grup sunt Carmistin Ladrisi Grup şi Pajo Holding.
sursa: evz.ro

Vizualizat: 5844 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii