Adama
AGRICOVER

Tabără: România ar putea exporta 100.000 de tone de carne de porc, într-o primă etapă

Publicat: 07 decembrie 2011 - 11:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Odată cu obţinerea acordului Comisiei Europene de a relua exporturile de carne de porc pe piaţa comunitară, potenţialul de export al României ar putea fi de cel puţin 100.000 de tone carne de porc, a declarat, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

„Obţinerea acordului de a relua exporturile de carne de porc aduce un beneficiu nu numai crescătorilor de animale din România ci şi procesatorilor pentru că vor putea cumpăra carne de porc pe piaţa internă pentru procesare şi vor putea ieşi cu produse la export. De asemenea, va exista un impact deosebit şi asupra consumului de cereale şi pentru dezvoltarea abatoarelor. Consider că România va putea exporta într-o primă etapă în jur de 100.000 tone”, a precizat Tabără.

Carnea de porc din România va putea lua calea exportului din 2012
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş, a anunţat că România va putea exporta carne de porc în ţările Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2012, în urma deciziei aprobate marţi în unanimitate de statele membre.

„În urma raportului prezentat de Autoritatea Veterinară am obţinut acordul statelor membre în Comitetul Veterinar Permanent de a relua exporturile de carne de porc în ţările comunitare, începând cu 1 ianuarie 2012. Sperăm ca până la sfârşitul anului decizia să fie publicată în Jurnalul oficial al Comisiei Europene”, a precizat Radu Roatiş, citat de Agerpres.

Carne de porc_b

Ridicarea acestei bariere comerciale impuse României din cauza pestei porcine ar putea aduce, în primul an de export, între 600 de milioane şi un miliard de euro, potrivit aprecierilor făcute de reprezentanţii industriei autohtone a cărnii.

Până la această dată, mai multe ferme din vestul ţării, respectiv din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Bihor, au solicitat ieşirea pe piaţa comunitară cu carne de porc.

sursa: Agerpres

Vizualizat: 2614 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Carnea de porc din România merge din nou la export în UE

Carnea de porc din România merge din nou la export în UE

România va putea exporta carne de porc în ţările Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2012, decizia fiind aprobată marţi în unanimitate de statele membre, a declarat, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş.

Caruz nu mai este preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc

Caruz nu mai este preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc

În data de 15 Noiembrie 2011 a avut loc la Braşov Adunarea Generală a Patronatului Român al Cărnii de Porc având ca obiective, printre altele, modificarea Statutului privind structura de conducere a Patronatului şi stabilirea priorităţilor pentru perioada 2013–2020.

DSVSA Călăraşi a demarat campania de supraveghere a pestei porcine clasice

DSVSA Călăraşi a demarat campania de supraveghere a pestei porcine clasice

În această lună DSVSA Călăraşi a demarat, prin medicii veterinari oficiali, campania de recoltare probe de sânge pe teritoriul judeţului Călăraşi pentru supravegherea Pestei Porcine Clasice.

Se reactivează organizaţia interprofesională „Carne de Porc”

Se reactivează organizaţia interprofesională „Carne de Porc”

Conducerea Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP) şi cea a Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) au convenit, în urma întâlnirii care a avut loc la Braşov pe 15 noiembrie a.c., să reactiveze Organizaţia interprofesională „Carne de Porc”. 

Din 15 noiembrie, Rusia nu mai importă porci vii din Germania

Din 15 noiembrie, Rusia nu mai importă porci vii din Germania

Începând din 15 noiembrie Rusia va interzice importurile de porci vii proveniţi din Germania, din cauza absenţei garanţiilor legate de utilizarea antibioticelor, a anunţat miercuri, 9 noiembrie 2011, şeful serviciilor veterinare ruse, Serghei Dankvert.

ANSVSA prezintă Comisiei Europene, pe 7-8 noiembrie, raportul pentru reluarea exportului de carne de porc

ANSVSA prezintă Comisiei Europene, pe 7-8 noiembrie, raportul pentru reluarea exportului de carne de porc

Pentru a putea obţine acordul de a exporta pe piaţa comunitară carne de porc produsă în fermele autohtone, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va prezenta Comisiei Europene, în zilele de 7 şi 8 noiembrie 2011, un raport intermediar referitor la stadiul supravegherii animalelor în ceea ce priveşte pesta porcină clasică.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii