Adama
AGRICOVER

România a importat peste 100.000 de tone de carne de porc în acest an

Publicat: 13 decembrie 2011 - 15:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România este autorizată să comercializeze şi să exporte carnea de porc pe piaţa intracomunitară şi în ţările terţe, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Canalul securizat pentru comerţ intracomunitar presupune stabilirea unei reţele de ferme, abatoare şi unităţi sigure care îndeplinesc toate cerinţele de biosecuritate şi trasabilitate, din care să poată fi comercializată carnea de porc pe piaţa europeană şi extraeuropeană.
 
În prezent sunt 49 de unităţi de producţie şi un abator care au fost aprobate în cadrul sistemului canalizat, pentru care se estimează un export pentru anul 2012 la nivelul producţiei de peste 20.000 tone echivalent carcasă.

Se aşteaptă o relansare a exporturilor
Sistemul pentru comerţ intracomunitar este deschis şi reprezintă punctul de plecare pentru extinderea canalului securizat pentru toate unităţile care îndeplinesc condiţiile de biosecuritate şi sanitare veterinare.

Astfel, se aşteaptă ca importurile de carne de porc să scadă şi să crească procentul de export pentru echilibrarea balanţei comerciale la acest produs.

Producţia de carne de porc în viu, din acest an, este de 365.000 de tone
Datele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale arată că în anul 2010 producţia de carne de porc a fost de circa 553.000 tone în viu, iar în primele zece luni ale anului 2011 datele operative indică o producţie de aproximativ 365.000 tone în viu.

În ceea ce priveşte importul de carne de porc în România, acesta a fost în anul 2010 de circa 200.000 tone carne de porc iar în primele opt luni ale anului 2011 cantitatea importată a fost de 106.000 tone carne de porc.

Vizualizat: 5870 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

E oficial: România este autorizată să exporte carnea de porc pe piaţa UE şi în ţările terţe

E oficial: România este autorizată să exporte carnea de porc pe piaţa UE şi în ţările terţe

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România este autorizată să comercializeze şi să exporte carnea de porc pe piaţa intracomunitară şi în ţările terţe, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Suceava: Peste 2000 de porci au fost testaţi în vederea prevenirii şi combaterii pestei porcine clasice

Suceava: Peste 2000 de porci au fost testaţi în vederea prevenirii şi combaterii pestei porcine clasice

Peste 2000 de probe de sânge au fost recoltate de la porcii de pe raza judeţului Suceava pentru testarea de pestă porcină clasică, rezultatul fiind negativ, a declarat Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Reluarea exporturilor de carne de porc în UE va majora afacerile CarmOlimp cu 20%

Reluarea exporturilor de carne de porc în UE va majora afacerile CarmOlimp cu 20%

Reluarea exporturilor de carne de porc din România către ţările din Uniunea Europeană va majora cu 20% cifra de afaceri a companiei CarmOlimp în 2012, potrivit unui comunicat de presă al societăţii.

Tabără: România ar putea exporta 100.000 de tone de carne de porc, într-o primă etapă

Tabără: România ar putea exporta 100.000 de tone de carne de porc, într-o primă etapă

Odată cu obţinerea acordului Comisiei Europene de a relua exporturile de carne de porc pe piaţa comunitară, potenţialul de export al României ar putea fi de cel puţin 100.000 de tone carne de porc, a declarat, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Carnea de porc din România merge din nou la export în UE

Carnea de porc din România merge din nou la export în UE

România va putea exporta carne de porc în ţările Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2012, decizia fiind aprobată marţi în unanimitate de statele membre, a declarat, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii