Adama
AGRICOVER

Mieii de Paşte: ofertă bogată şi preţuri mari

Publicat: 26 martie 2012 - 22:29
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Carnea de miel nu va lipsi nici în acest an de pe masa românilor, în perioada Sărbătorilor Pascale, chiar dacă preţurile vor fi prohibitive pentru cei mai mulţi consumatori, dar şi pentru exportatori, care se plâng că producătorii sunt hotărâţi “să nu lase la preţ” mai jos de 13 lei pe kg în viu şi 25 de lei pe kg în carcasă.

“Ciobanii au deja o ofertă bogată de miei, dar ţin preţurile prea sus, atât pentru piaţa internă cât şi pentru export. Dacă în 2010 piaţa internă şi exporturile de ovine în perioada Sărbătorilor Pascale era de 4 milioane de capete, în 2011 s-a redus la 2,5 milioane, iar anul acesta nu cred că vom reuşi să exportăm, mai mult de 150.000 de capete, din cauza preţurilor ridicate cerute de crescători. La ora actuală, ciobanii vând cu 25 de lei kilogramul de miel în carcasă şi cu 12-13 lei kilogramul de miel în viu. Este un preţ mult prea mare pentru piaţa internă, dar şi pentru partenerii externi. Cei care îşi permit, vor cumpăra un miel întreg de Paşte, unii doar o pulpă, iar alţii deloc”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Ovine şi Bovine (APEOB), Ion Şerban.

Potrivit acestuia, singura piaţă unde au fost realizate exporturi de ovine şi miei a fost Italia, dar şi în aceasta vânzările nu merg cu preţuri mai mari de 3 euro/kg. “Cred că un preţ corect din partea producătorilor ar fi de 10-10,5 lei pe kg în viu, mai ales că sectorul este subvenţionat. La un astfel de preţ poate reuşim să vindem şi în Grecia, unde sunt probleme financiare şi nu vor marfă cu preţuri ridicate. La ora actuală exportul pe Orientul Mijlociu şi ţările arabe nu merge, iar în Turcia, deşi este o piaţă bună, nu numai în perioada Paştelui, sunt anumite restricţii şi nu pot fi realizate direct aceste exporturi”, a adăugat şeful Asociaţei.

Turmă miei_b

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat recent că nu există nicio motivaţie pentru a creşte preţurile la carnea de miel, în condiţiile în care "sectorul ovin este susţinut din bugetul Agriculturii prin subvenţii substanţiale".
Anul acesta, în perioada sărbătorilor pascale se vor sacrifica peste 4 milioane de miei, în condiţiile în care anul trecut au fost sacrificaţi 3.950.130 miei. Producţia de carne ovine acoperă necesarul de consum intern în proporţie de 99%.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2854 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ionică Nechifor se retrage din Federaţia Romovis

Ionică Nechifor se retrage din Federaţia Romovis

Începând de astăzi, 26 martie 2012, Ionică Nechifor nu mai ocupă funcţia de Secretar General al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Romovis 10 Mai 2006”. Totodată, este posibilă şi retragerea Asociaţiei Moldoovis Botoşani din Federaţie.

Fuia: MADR susţine sectorul ovin prin subvenţii substanţiale

Fuia: MADR susţine sectorul ovin prin subvenţii substanţiale

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, consideră că nu există, la ora actuală, nicio motivaţie pentru a creşte preţurile la carnea de miel, în condiţiile în care „sectorul ovin este susţinut din bugetul Agriculturii prin subvenţii substanţiale”.

Harghita: Ciobanii aşteaptă topirea zăpezii pentru a efectua tăierea mieilor de Paşte

Harghita: Ciobanii aşteaptă topirea zăpezii pentru a efectua tăierea mieilor de Paşte

Ciobanii din Harghita aşteaptă topirea zăpezii pentru a putea tăia mieii de Paşte. Mulţi dintre crescători spun că, dacă zăpada nu se va topi la timp, nu vor avea unde să-şi ducă oile la păscut.

Alte articole in aceasta categorie

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

14 noiembrie 2024 - 13:17

În România este nevoie de cel puțin 50.000 de ciobani și forța de muncă în acest domeniu este tot mai greu de găsit. Salariul minim pentru ciobanii care îngrijesc oile ar putea fi crescut prin lege.

Caz dramatic la o fermă: Ciobani la spital și zeci de oi moarte!

Caz dramatic la o fermă: Ciobani la spital și zeci de oi moarte!

16 iunie 2024 - 23:37

Cinci bărbaţi au ajuns la spital şi peste 50 de oi au murit, sâmbătă, 15 iunie, la o fermă din judeţul Argeş, după ce au deparazitat oile cu o substanță utilizată împotriva scabiei. 

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

14 februarie 2024 - 23:36

Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine ”Retezatul-Haţeg”, a sesizat o serie de inechități pe care le suportă oieritul din România față de alte sectoare.

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

19 decembrie 2023 - 07:50

În județul Brăila, lâna de oaie este... neprețuită! (Adică nu are nicio valoare!). Pentru că nu reușesc să o vândă, crescătorii de ovine au ales o scurtătură: să o arunce pe câmp sau în pădure. 

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

14 februarie 2023 - 12:30

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul oficial condițiile pentru acordarea ajutorului național tranzitoriu pentru ovine, caprine, aferent anului de cerere 2023.

Spaniolii se luptă cu variola ovină

Spaniolii se luptă cu variola ovină

12 februarie 2023 - 10:40

Variola ovină se pare că a scăpat de sub control în Spania, unde până acum au fost sacrificate peste 38.000 de animale, după descoperirea a nu mai puţin de 25 de focare.

Oierii din Hațeg au sărbătorit

Oierii din Hațeg au sărbătorit "BREAZA - Regina Ţurcanelor" + GALERIE FOTO

03 octombrie 2021 - 21:42

Conform tradiţiei, în prima zi a lunii octombrie, la Toteşti, în judeţul Hunedoara, de ziua comunei, e mare sărbătoare pastorală: expoziţia şi târgul de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". 

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

06 septembrie 2021 - 07:10

Banii pentru tinerii fermieri sunt prea puţini, i-a reproşat un tânăr crescător de ovine secretarului de stat în MADR George Căţean. Ce răspuns a primit de la acesta.

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

23 august 2021 - 22:20

Expoziţie de animale, degustare de produse şi conferinţe pentru crescătorii de caprine şi ovine, organizate de ANCC Caprirom la Agromalim 2021.

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

07 ianuarie 2021 - 23:11

EXPORTURI ŞI IMPORTURI. România a înregistrat un deficit de 1,24 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare în primele trei trimestre din 2020, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
abator ovine
|
03. 28, 2012. Wednesday 10:15

Draga comentator, va scriu in calitate de exportator sau cel putin din calitate de potential exportator, pentru ca marfa din Romania, desi e slaba calitativ, vrem sa o ridicam pe culmile cele mai inalte. Gresit as spune pentru ca peste tot in Europa inclusiv in Anglia pretul pe miel viu este mai mic si calitate mai buna. Dar romanii asa sunt obisnuiti, chiar daca majoritatea lor pier o gramada de bani. Pentru faptul ca daca exista cerere imediat crescatorul de ovine creste pretul. Obiceiul prost al nostru face sa nu mai expotam aproape deloc. Deci este cerere pana la urma cea mai multa marfa merge din Australia, pentru ca noi nu stim sa vindem mult la preturi acceptabile, ci sa fim smecheri si sa vindem cat mai scump sa facem bani multi intr-un timp cat mai scurt.
Aici este problema la noi la romani - cum sa faci bani peste noapte, sa nu trebuiasca sa muncesti mult pentru ei....
Va rog sa reviziuti ceea ce ati scris Dvs. pentru ca daca ati cere mai putini bani pt miel si ati lucra mai mult ati castiga in primul rand contracte pe termen lung, nu doar vanzare de Paste.

1.
Demian Daniela Anca
|
03. 28, 2012. Wednesday 08:11

Stimatul domn , presedinte al Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Bovine si Ovine ,sigur nu stie care a fost pretul furajelor in aceasta iarna , si sigur nu stie care este valoarea subventiei din sectorul ovin - iar noi producatorii ne-am cam saturat sa ne fixeze exportatorii pretul la miel - dupa cum vor ei si ''samsarii ''externi. Cel mai bine stimatul domn presedinte ar discuta cu colegii sai exportatori sa treaca corect pe facturi cantitatea de carne pe care o exporta si pretul acesteia . Sectorul cu pricina fiind o sursa de venituri neimpozabila deoarece se lucreaza '' la negru''.Aceste informatii sa le dea , stimatul domn,presei, nicidecum ce pret vrem noi crescatorii - oricum pretul este dictat de piata , adica de cerere si oferta , nu suntem noi mai ''tampiti '' decat crescatorii din restul Europei , da',''colegii''exportatori s-au invatat cu preturi mai mici in Romania , dar ii vom dezvata de acest obicei .

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii