Adama
AGRICOVER

O nouă fabrică de mezeluri, cu reţete din anii ´70

Publicat: 29 august 2011 - 09:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Noua fabrică de mezeluri s-a deschis în Parcul Industrial Craiova şi are 70 de angajaţi

Deţinătorii lanţului de magazine TE-RA, unde se găsesc şi produse alimentare tradiţionale, au trecut de la comerţ la producţie. Noua unitate de producţie TE-RA s-a deschis pe 10 august, în incinta Parcului Industrial Craiova. 

Cu o investiţie de un milion de euro, sumă provenită din surse proprii şi credite bancare, doi craioveni s-au gândit să îmbine comerţul cu producţia în domeniul alimentar.

Ideea de a se axa pe producţie a venit chiar pe timpul crizei, după ce administratorii au observat faptul că clienţii şi-au schimbat puţin obiceiurile alimentare. „Ideea de a ne face fabrica noastră ne-a venit după ce am văzut că oamenii şi-au limitat consumul. Acum, ei cumpără puţin şi bun şi vor produse sigure, de calitate, care să conţină carne în proporţie cât mai mare”, a explicat Daniela Veleanu, proprietar al TE-RA.

Produsele sunt fabricate după reţete tradiţionale din anii ’70
Pastramă, muşchi ţigănesc, muşchi file, cârnaţi olteneşti sau trandafir, salamuri tradiţionale, crenvurşti şi alte produse cu 70% carne - sunt doar câteva dintre sortimentele naturale care se vor fabrica în unitatea din Parcul Industrial Craiova. Produsele au termen de valabilitate doar şapte zile şi sunt doar fierte şi afumate natural în afumătorile fabricii, susţin proprietarii afacerii.
Capacitatea maximă a fabricii este de două tone de mezeluri pe zi, pe motiv că „la o producţie mai mică, şi calitatea produselor poate fi foarte bine controlată”, a precizat Daniela Veleanu. Unitatea de producţie va aproviziona, în prima fază, magazinele TE-RA din oraş. Utilajele au fost aduse din Germania, iar zilele trecute, un tehnolog neamţ s-a aflat la Craiova pentru a experimenta în fabrică reţete de mezeluri germane.

Materia primă: doar din România
Carnea de porc şi de pui necesară pentru produsele fabricii TE-RA este adusă de pe piaţa internă, de la abatoare din Timişoara, Vâlcea şi chiar din Craiova. „Am încercat să aducem materia primă şi de la import, dar nu ne-a plăcut”, a spus Veleanu. Condimentele şi ingredientele care se adaugă sunt luate tot din România.

Cea mai mare nemulţumire a celor care conduc compania din categoria celor mijlocii este faptul că în România există TVA de 24%, mult prea mare pentru puterile românilor şi ale firmelor care activează aici. „Cea mai mare nemulţumire a noastră este TVA-ul crescut, care rostogoleşte în preţ costurile, şi din cauza faptului că există şi intermediari (distribuitori) care trebuie să-şi pună şi ei adaosul lor comercial şi TVA, apar preţuri mai mari la consumator”, a precizat Veleanu.
Sursa:gazetadesud.ro


Vizualizat: 4785 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Au crescut exporturile americane de carne de pasăre

Au crescut exporturile americane de carne de pasăre

În prima jumătate a acestui an, exporturile americane de carne de pasăre au înregistrat un record în ceea ce priveşte valoarea tranzacţiilor, iar cantitatea livrată a fost a treia din istorie.

Chiar şi în context de criză, Albalact s-a extins pe piaţa de profil

Chiar şi în context de criză, Albalact s-a extins pe piaţa de profil

Pentru familia Ciurtin, principalul acționar al producătorului de lactate Albalact, criza fost momentul cel mai oportun pentru a își extinde prezența pe piața de profil. Cifra de afaceri a Albalact a avut o evoluţie ascendentă.

Cheltuim anual 350 milioane euro pe importurile de carne de porc

Cheltuim anual 350 milioane euro pe importurile de carne de porc

Peste 350 milioane euro s-au cheltuit anul trecut pe porcii şi carnea de porc aduse din străinătate, carnea de porc fiind principalul produs agro-alimentar importat de România. 

CARNEXPO, primul târg internaţional de carne în România

CARNEXPO, primul târg internaţional de carne în România

Targul va gazdui producatori de carne si de produse din carne dar si furnizori de materii prime, echipamente si utilaje.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii