Adama
AGRICOVER

Mierea premium ecologică - un brand al României?

Publicat: 06 martie 2012 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba). 

„Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate”, a declarat apicultorul.

Aron Stoica susţine că mierea româneacă ar trebui să fie comercializată în străinătate ca produs autentic, extrem de valoros, chiar dacă denumirea de origine va fi mai restrânsă.
„Nu putem face reclamă de ţară în Uniunea Europeană. Dar nici nu putem subestima ceea ce este foarte valoros şi autentic în România. Standardul este standard. Ce se produce în România este net superior mierii din străinătate. O spun ca specialist în cunoştinţă de cauză, care a comparat cu mierea din Europa şi din alte părţi ale lumii”, a mai spus apicultorul din Alba.

Miere de albine_b

Potrivit acestuia, piaţa internaţională de profil trebuie să fie sondată de autorităţile îndreptăţite din România şi mierea, ca şi alte produse de calitate făcute în ţară, să îşi găsească locul şi preţul potrivit la export.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1945 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Comisia Europeană a deschis o consultare online pe tema: „Mediu: ce părere aveți despre musafirii nepoftiți? ”

Comisia Europeană a deschis o consultare online pe tema: „Mediu: ce părere aveți despre musafirii nepoftiți? ”

Multe animale și plante au fost introduse într-un mediu străin, iar acum se înmulțesc atât de rapid, încât pun în pericol diversitatea biologică. Introducerea anumitor specii „neindigene” precum roșiile sau cartofii s-a făcut de-a lungul timpului fără probleme. Multe alte specii însă, printre care gâsca canadiană, broasca-taur americană, troscotul japonez și alga Caulerpa se răspândesc în prezent în mediul nostru și pun în pericol fauna și flora locală, producând daune considerabile ecosistemelor și biodiversității, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. 

CE a lansat noi parteneriate pentru inovare privind materiile prime, sustenabilitatea și productivitatea agriculturii

CE a lansat noi parteneriate pentru inovare privind materiile prime, sustenabilitatea și productivitatea agriculturii

Comisia Europeană a propus măsuri decisive pentru a găsi soluții la trei provocări principale cu care se confruntă societatea noastră în domenii cruciale pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă: aprovizionarea cu materii prime, agricultura sustenabilă și îmbătrânirea activă și în condiții bune de sănătate. 

APIA anunţă noi condiţii pentru subvenţii şi noi pachete pe agromediu

APIA anunţă noi condiţii pentru subvenţii şi noi pachete pe agromediu

Campania anuală de depunere a cererilor pe suprafaţă, care va începe la 1 martie, are câteva nouăţi legate de anumite condiţionări referitoare la protecţia mediului pentru fermierii care solicită plăţi, a anunţat directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Florin Marius Faur.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii