Compania producătoare de carne de pasăre, Avicarvil, a încheiat primele şase luni din 2011 cu o creştere a afacerii de 35%, ajungând la o cifră de afaceri de peste 47 de milioane de lei, prin comercializarea de carne de pui cu aspect şi gust similar păsărilor tradiţionale crescute de ţărani în ograda proprie.
„Din 2010 focusul nostru a însemnat în exclusivitate puiul La Provincia, pui de casă, crescut în condiţii similare gospodăriilor autohtone. Puiul este hrănit integral cu furaje vegetale, obţinute în proporţie foarte mare din producţia de pe terenurile proprii”, a arătat Iustin Paraschiv, proprietarul Avicarvil, într-un comunicat.
La Avicarvil s-a reuşit producerea unui pui cu aspect şi gust similar cu cel crescut în ograda ţăranului român. În prezent, companiile grupului administrează o suprafaţă de aproximativ 1.500 de hectare de teren arabil.
Puiul ,,La Provincia” a reuşit să propulseze afacerea Avicarvil la peste 75 de milioane de lei în 2010, după cum apreciază Iustin Paraschiv. „Creşterea susţinută a business-ului Avicarvil din 2010 pe baza puiului de casă şi continuarea trendului în 2011 ne-a încurajat să demarăm studiile pentru construcţia unei noi ferme care să crească pui în regim bio”, a spus Paraschiv.
Grupul de firme deţinute de familia Paraschiv a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de aproximativ 160 de milioane de euro şi are afaceri în domeniul agro-zootehnic, trading etc. Cea mai importantă companie a grupului este producătorul şi retailerul Ana şi Cornel, înfiinţat în 1994.
Grupul de firme deţine o reţea proprie de peste 100 magazine în Vâlcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucureşti, Ialomiţa, Vrancea, Bacău şi altele. Alte companii membre în Grup sunt Carmistin Ladrisi Grup, Pajo Holding şi Avicarvil.