Adama
AGRICOVER

ANPA: Bursa de Peşte de la Tulcea va fi inaugurată la jumătatea anului 2012

Publicat: 24 august 2011 - 14:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a finalizat studiul de fezabilitate, urmând ca săptămâna viitoare să fie organizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie a Bursei de peşte la Tulcea, investiţie de 14 milioane de euro, a declarat Marian Mănăilă, preşedinte ANPA.

„Prin această investiţie vom ajuta atât pescarii autorizaţi pentru a-şi putea vinde peştele, va exista un control fiscal, iar autorităţile vor avea informaţii privind cantităţile de peşte capturate”, a spus preşedintele ANPA.

În acelaşi timp, Agenţia pregăteşte construcţia unui port pescăresc la Midia (sud-estul României), în valoare de 10 milioane de euro, cu finanţare prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007 - 2013.

Din aceleaşi surse e finanţare, Agenţia pregăteşte şi pescarii autorizaţi din România, fiind deja finalizat un program pilot, cu o valoare de 70.000 de euro, pentru instruirea a 100 de pescari din Delta Dunării. „Vom face programe similare şi în Marea Neagră şi pe Dunărea inferioară. Pregătirea vizează atât măsuri de contabilitate, mai ales că majoritatea pescarilor funcţionează ca persoană fizică autorizată, de protecţia muncii, de navigaţie pe Dunăre, dar şi de conformare cu regulile de pescuit din Uniunea Europeană”, e explicat Marian Mănăilă.

400 ambarcaţiuni pescăreşti şi doar 2 flote de pescuit
În acest moment, în România există circa 1.500 de pescari autorizaţi în Delta Dunării, 1.000 la Marea Neagră şi aproximativ 800 pe cursul Dunării. Numărul pescarilor a rămas relativ acelaşi comparativ cu anii 90, însă de suferit a avut flota de pescuit la Marea Neagră, din 30 de ambarcaţiuni de peste 25 de metri câte erau în 90, în prezent numai două mai sunt funcţionale, fiind înlocuite cu peste 400 de ambarcaţiuni mici, aparţinând pescarilor.

România beneficiază, până în 2013, de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finanţarea investiţiilor în domeniul pescuitului, acvaculturii şi procesării, din care 230,714 milioane euro reprezintă asistenţa UE prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar diferenţa este asigurată din bugetul naţional.
Axa 1 destinată adaptării flotei de pescuit are alocată o sumă 13 milioane de euro, axa 2 pentru acvacultură - 140 de milioane de euro, axa 3 pentru măsuri de interes comun - 40 de milioane de euro, axa 4 - dezvoltarea zonelor pescăreşti - 100 de milioane euro, iar pentru asistenţă tehnică sunt alocate 14,3 milioane euro.
Sursa: Agerpres


Vizualizat: 3349 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Mehedinţi: Turismul piscicol în ascensiune, la Izvoarele

Mehedinţi: Turismul piscicol în ascensiune, la Izvoarele

Turismul piscicol se află într-o continuă ascensiune, în sudul judeţului Mehedinţi, în zona localităţii riverane Dunării - Izvoarele, tot mai mulţi pasionaţi de pescuit preferând să ajungă aici în concediu sau la sfârşit de săptămână.

Proiect de 133.000 de lei pentru piscicultură la Galaţi

Proiect de 133.000 de lei pentru piscicultură la Galaţi

Camera Agricolă Galaţi investeşte peste 130.000 de lei într-un proiect care are drept scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. 

Comisia Europeană: o politică de viitor în domeniul pescuitului

Comisia Europeană: o politică de viitor în domeniul pescuitului

În propunerile sale de reformă majoră a politicii comune în domeniul pescuitului (PCP) a UE, Comisia Europeană a stabilit o abordare radicală în ceea ce priveşte gestionarea pescuitului în Europa. Planurile vor asigura atât conservarea stocurilor de peşte, cât şi menţinerea în viitor a mijloacelor de subzistenţă ale pescarilor, punând capăt în acelaşi timp pescuitului excesiv şi epuizării stocurilor de peşte.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii