Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

ANPC: Amenzi de aproape 1 milion de lei

Publicat: 16 decembrie 2014 - 14:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 24.11– 05.12.2013,  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat acţiuni de control privind calitatea, modul de etichetare şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, informează într-un comunicat biroul de presă al autorităţii. 

Astfel, la nivel de ţară, au fost verificaţi 621 operatori economici, constatându-se abateri la un număr de 459, de circa 74%. De asemenea, a fost verificată o cantitate de cca. 69 tone produse alimentare specifice Sărbătorilor de iarnă, la circa 9,5 tone (13,8%) constatându-se abateri de la prevederile legale privind protecţia consumatorilor.
Măsurile dispuse de comisarii ANPC au fost următoarele: oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a 235 kg produse alimentare specifice în valoare de 4.000 lei, produse improprii consumului uman şi oprirea temporară de la comercializare a peste şapte tone produse alimentare (105.000 lei) până la remedierea neconformităţilor constatate.
De asemenea, s-au aplicat 513 sancţiuni contravenţionale, dintre care 289 amenzi însumând 949.600 lei şi 224 avertismente, toate pentru încălcarea reglementărilor în vigoare.

Carne cu miros alterat la vânzare
În judeţele Vaslui şi Cluj, controalele au scos la iveală comercializarea unor produse cu caracteristici organoleptice necorespunzătoare: carne curcan refrigerata cu modificari organoleptice evidente: suprafaţa uşor lipicioasă, sânge în exces, miros de alterat; sferturi posterioare de pui cu arsuri de congelare (suprafaţă albicioasă, uscată pe toată suprafaţa); carne pasăre congelată, care prezenta arsuri de congelare, aspect şi miros nespecifice, neconformităţi generate de nerespectarea condiţiilor de păstrare declarate de producător, decongelări şi recongelări repetate.

Napolitate turceşti expirate de aproape un an
Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu a depistat
cornuleţe, fursecuri, ciocolată şi produse din ciocolată, carne preambalată, expirate cu 2 - 270 zile; napolitane, import Turcia, expirate din luna februarie 2014.
De asemenea, agenţi economici din Iaşi, Teleorman, Neamţ şi Mureş aveau la vânzare stafide expirate din luna august 2014, ciocolată cu data durabilităţii minimale depăşită cu 25 – 30 de zile; salam, cârnaţi expiraţi de 7-15 zile, produse lactate (iaurt, branza) cu data limita de consum depăşită cu 3 zile şi băuturi răcoritoare cu data durabilităţii minimale depăşită cu 25 zile.

Cumpărători, atenţie la aspectul, mirosul şi culoarea produselor!
”Pentru noi toţi, Sărbătorile de Crăciun trebuie să aducă bucurie şi linişte. Ne dorim ca produsele aflate pe masa de Crăciun să fie corespunzătoare din punct de vedere calitativ, să aibă un preţ care să fie reflectat în calitatea produsului şi să nu ne creeze nici cea mai mica problemă. Sfătuiesc consumatorii să verifice cu atenţie aspectul, mirosul, culoarea produselor alimentare pe care doresc să le cumpere şi să refuze produsele pentru care au cele mai mici supiciuni”, a declarat Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Vizualizat: 720 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

19 noiembrie 2024 - 18:49

Exporturile de miere ale României au scăzut anul acesta cu peste 50% față de perioada similară a anului trecut.

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

18 noiembrie 2024 - 23:45

Producția de cereale din UE pentru 2024/25 este estimată la 260,9 milioane tone, cu aproximativ 7% sub media pe 5 ani, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană.

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

17 noiembrie 2024 - 22:02

Ministrul ucrainean al politicii agrare și alimentației, Vitalii Koval, urmează să se alăture miniștrilor Agriculturii din statele UE și să se adreseze acestora la Consiliul AgriFish din 18 noiembrie.

Mai mult lapte din import!

Mai mult lapte din import!

17 noiembrie 2024 - 21:19

Fabricile de lactate din România au procesat mai mult lapte de vacă în primele nouă luni din 2024, față de aceeași perioadă din 2023. Mai mult de jumătate din acest surplus a fost lapte din import.

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

05 noiembrie 2024 - 07:09

Țăranii care-și vând produsele în piețe sunt obligați să notifice direcțiile județene sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, DSVSA, și să dea informații legate de activitățile desfășurate și locurile unde vând marfa. În plus, sunt obligați să respecte anumite condiții de igienă atunci când produc și vând și pot merge cu marfa doar în județele unde se află gospodăria sau în județele limitrofe. Verificările, amenzile și interzicerea vânzării în piețe intră în atribuțiile ANSVSA.

Brânză românească din lapte de import!

Brânză românească din lapte de import!

23 octombrie 2024 - 06:29

Mai e brânza românească dacă e făcută din lapte de import?  Cine sunt cei mai mari importatori de lapte de la noi din țară. 

Anunț APIA!

Anunț APIA!

27 septembrie 2024 - 09:42

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie. Marcarea acestei zile trage un semnal de alarmă la nivel global asupra necesităţii de a transforma şi reechilibra modul în care sunt produse şi consumate alimentele.

Cantitatea de lapte adusă din import a crescut cu peste 49%!

Cantitatea de lapte adusă din import a crescut cu peste 49%!

02 septembrie 2024 - 20:25

În prima jumătate a acestui an, fabricile de lactate din România au produs mai multă marfă decât anul trecut, dar materia primă de la fermierii locali, deși în cantități mai mari, nu a fost suficientă, arată datele statistice. Cantitatea de lapte brut adusă din import a crescut cu peste 49%, în timp ce importurile de lapte și smântână s-au majorat, în primele cinci luni, cu 27%. Cantități neobișnuit de mari au intrat în țară din Spania și Italia, iar deficitul a crescut cu peste 47%.

Ciprian Palmeș: Ce se întâmplă ACUM cu exportul de miei vii în țările arabe!

Ciprian Palmeș: Ce se întâmplă ACUM cu exportul de miei vii în țările arabe!

26 august 2024 - 09:31

Trebuie refăcute urgent relațiile comerciale cu țările arabe, spune Ciprian Palmeș, cunoscut exportator de ovine vii și susținător al oieritului, într-o postare Facebook. România a pierdut relația cu cele mai importante 4 țări care ne-au consacrat mielul românesc, a adăugat acesta.

Micii fermieri, în pierdere!

Micii fermieri, în pierdere!

18 august 2024 - 08:20

Lipsa ploilor din ultimele săptămâni a distrus sute de mii de hectare de culturi, ceea ce se traduce în pagube uriașe pentru agricultorii români. În aceste condiții, cu o producție în scădere, prețurile legumelor dar și a materiilor prime au început să crească chiar în mijlocul verii, atunci când ele ar fi trebuit să fie la cel mai mic nivel.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii