Adama
AGRICOVER

Belc (IBA): România are un potenţial extraordinar de producţie a alimentelor sănătoase

Publicat: 23 aprilie 2012 - 14:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România are un potenţial extraordinar în crearea de produse sănătoase, dar trebuie să ştim să ne poziţionăm pe piaţă, a declarat Nastasia Belc, director de proiect în cadrul Institutului de Bioresurse Alimentare - IBA, cu ocazia inaugurării noului sediu.

„În România există alimente sănătoase pe piaţă, doar să ştim să le alegem. Ar putea fi şi mai multe dacă am şti să cerem. Putem cere alegându-le doar pe cele sănătoase şi făcând vânzare mai puţină la celelalte. Bineînţeles că asta ţine de o educaţie a consumatorului şi de o putere de cumpărare. Dar, dacă ne gândim să cumpărăm mai puţin şi mai bun poate reuşim să schimbăm treptat şi structura pieţei. Sunt alimente sănătoase în piaţă pornind de la pâine fără conservanţi până la produse din carne care, într-adevăr, sunt mai scumpe”, a declarat pentru agroinfo.ro, Nastasia Belc.

Potrivit acesteia, IBA vrea să elaboreze reţete sănătoase, mai bune, dar cu costuri mai mici.
„Acesta este scopul nostru. Să reuşim să impunem nişte reţete ca să fie costurile mai mici. Industria care trăieşte din profit speculează aceste lucruri şi încearcă să obţină aici un profit mai mare decât ar trebui. Am credinţa că se va rezolva acest lucru pentru că noi avem un potenţial extraordinar şi trebuie să găsim nişte nişe să ne poziţionăm pe piaţă şi să fim şi pe piaţa europeană pentru că am exportat odată. Trebuie să putem exporta din nou”, a mai afirmat oficialul IBA.

Fostul ministru al Agriculturii, Valerian Vreme ne-a declarat că va scădea numărul produselor nesănătoase după inaugurarea noului sediu al IBA. „Nu o să-şi permită nimeni să vină pe piaţă cu produse nesănătoase sau cu necorespoendenţă între conţinut şi etichetă”, a spus Vreme.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucureşti a inaugurat un nou sediu. Acesta a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice”, fondurile alocate fiind în valoare de peste 37,1 milioane lei.

Vizualizat: 2825 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii