Conform datelor statistice publicate recent de Ministerul turc al Agriculturii, producţia de legume a crescut anul trecut cu 2,4 la sută faţă de 2015, iar producţia de fructe a sporit cu 6,8 procente.
În 2016, s-au obţinut cu 30 milioane de tone mai multe legume comparativ cu anul precedent, în timp cantitatea de fructe a fost cu aproape 19 milioane de tone mai mare în sezonul recent încheiat. În schimb, recolta de cereale a înregistrat o scădere de 9 procente în 2015, ajungând la ceva mai mult de 35 milioane de tone.
Producţia de grâu a Turciei a scăzut anul trecut cu 8,8 la sută, iar producţia de orz a înregistrat cel mai mare declin, respectiv o pierdere de 16,3% faţă de 2015. Pe de altă parte, producţia de tutun a sporit cu 3 procente în ultimul sezon, obţinându-se 70.000 de tone, iar la sfecla de zahăr s-au recoltat aproape 19,5 milioane tone, cu 21,5% peste ce s-a realizat în 2015.
La capitolul legume, campioana absolută din 2016 a fost ceapa, în timp ce pe segmentul fructe cea mai importantă creştere s-a înregistrat la mere, a căror producţie a crescut cu 13,9 la sută anul trecut.