Adama
Vinasa Rompak

Eşti PFA în AGRICULTURĂ? Iată ce FORMULARE TREBUIE DEPUSE până la 31 ianuarie!

Publicat: 23 ianuarie 2017 - 15:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Până la sfârşitul lunii, persoanele fizice autorizate trebuie să depună la ANAF următoarele formulare:

Formularul 220 - declaraţie privind venitul estimat/norma de venit. Acesta se depune după cum urmează:

 A. Pentru schimbarea, prin opţiune, în condiţiile legii, a sistemului de impunere pentru persoanele fizice (de la impunere în sistem real la normă de venit sau invers) de către:
- contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, impuşi pe bază de norme de venit, şi care doresc, prin opţiune, să treacă la impunere în sistem real;
- contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, impuşi în sistem real şi care doresc, prin opţiune, să treacă la impunere la normă de venit;
- contribuabilii care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală şi doresc să treacă la impunere în sistem real;
- contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor (sub 5 contracte de închiriere) impuse în sistem forfetar, şi doresc să treacă la impunere în sistem real.

 B. Contribuabilii persoane fizice pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit şi care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro; aceştia au obligaţia determinării venitului net anual în sistem real începând cu anul fiscal următor.

 C. Contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una şi 5 camere inclusiv.

 Formularul 600 - declaraţie privind îndeplinirea condiţiilor de încadrare în categoria persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul public de pensii

Cine trebuie să depună acest formular?
Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente şi determină venitul net anual în sistem real sau pe baza normelor anuale de venit şi îndeplinesc următoarele condiţii:

a) venitul realizat în anul precedent, rămas după scăderea din venitul brut a cheltuielilor refectuate în scopul desfăşurării activităţii independente, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţia de asigurări sociale, raportat la numărul lunilor de activitate din cursul anului, depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real;
b) venitul lunar estimat a se realiza depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real şi îşi încep activitatea în cursul anului fiscal sau în cazul celor care trec de la determinarea venitului net anual pe baza normelor anuale de venit la impozitarea în sistem real;
c) valoarea lunară a normelor de venit obţinută prin raportarea normelor anuale de venit la numărul lunilor de activitate din cursul anului după aplicarea corecţiilor depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care în anul fiscal în curs desfăşoară activităţi impuse pe bază de norme de venit.

Sursă: www.anaf.ro

Vizualizat: 14708 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Eşti STUDENT? Acum poţi înfiinţa GRATUIT PFA şi II

Eşti STUDENT? Acum poţi înfiinţa GRATUIT PFA şi II

Din 17 ianuarie a intrat în vigoare actul normativ care dă posibilitatea studenţilor să-şi înfiinţeze gratuit un PFA sau II.

SCHIMBĂRI IMPORTANTE pentru PFA-uri şi ÎNTREPRINDERILE INDIVIDUALE

SCHIMBĂRI IMPORTANTE pentru PFA-uri şi ÎNTREPRINDERILE INDIVIDUALE

A fost publicată în Monitorul Oficial nr. 828 din 19.10.2016 Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care aduce anumite modificări regimului PFA şi II.

Eşti PFA impozitată în sistem real? Iată ce declaraţii trebuie să depui!

Eşti PFA impozitată în sistem real? Iată ce declaraţii trebuie să depui!

Eşti PFA impozitată în sistem real? Iată ce declaraţii trebuie să depui, termenul limită până la care pot fi depuse şi cum ar trebui completate!

LEGISLAŢIE: Ce declaraţii trebuie să depună PFA impozitată la normă de venit?

LEGISLAŢIE: Ce declaraţii trebuie să depună PFA impozitată la normă de venit?

Cine îşi desfăşoară activitatea ca Persoană Fizică Autorizată impozitată la normă de venit trebuie să depună următoarele declaraţii fiscale. Atenţie la data limită de depunere!

De ce fermierii cu PFA și întreprinderi individuale primesc despăgubiri mai mici pentru secetă?

De ce fermierii cu PFA și întreprinderi individuale primesc despăgubiri mai mici pentru secetă?

Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) au fost asaltate de fermieri nemulțumiți. Agricultorii spun că sunt nedreptățiți pentru că suma cu care sunt despăgubiți pe hectarul afectat de secetă este jumătate din suma acordată persoanelor juridice, adică societăților comerciale și asociațiilor. Iată de unde a pornit această diferențiere!

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii