Daniel Constantin intenționează să creeze o structură în cadrul Administrației Naționale a Îmbunătățirilor Funciare (ANIF) care să se ocupe doar de reabilitarea infrastructurii principale de irigații.
În cadrul ANIF vom crea o structură specială care să administreze programul de reabilitare a infrastructurii principale de irigații, astfel încât toate lucrurile să fie transparente și să se desfășoare în funcție de necesitatea pe care o avem în teren. Mai mult decât atât, pentru a fi siguri că începem investițiile în 2016, încă din acest an vom demara toate studiile și proiectările necesare pentru ca anul viitor să facem chiar investiția, spune ministrul Agriculturii.
Deputatul PSD Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, membru în Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a spus la ședința de marți, 25 august, că ANIF a primit lovitura de grație în anul 2011.
Nu voi uita niciodată Ordonanța 82 din 28 septembrie 2011 când sistemul de irigații a fost, practic, paralizat! Din 5.100 de salariați au scos din sistem 3.600, când în România sunt 5.500 de pompe. Nu a rămas nici măcar un paznic la o pompă. În acest număr intra și aparatul administrativ. Cum se întâmplă, de obicei, mare parte a celor concediați a fost formată din profesioniști, calificați pentru ceea ce făceau.
Ministrul Agriculturii susține că 1.000 dintre cei concediați sunt salvați printr-o ordonanță. Trebuia să se dea afară 10% din aparatul public și s-au dat de la toate celelalte ministere, nu au vrut să cedeze și ultimul minister, unde s-au tăiat cei mai mulți a fost Ministerul Agriculturii. Mai mult, s-au dat afară angajați și de la APIA și AFIR; în condițiile în care Comisia Europeană ne spune, în fiecare an, că trebuie să mărim schema de personal acolo. Ce am făcut? Anul trecut, cu ajutorul Ministerului de Finanțe, am adoptat o ordonanță prin care angajăm 1.000 de oameni din cei 3.600 care au fost concediați. E primul pas.