Adama
AGRICOVER

Ministerul Finanţelor ar putea renunţa, de anul viitor, la obligativitatea plăţii anuale a impozitului pe profit

Publicat: 23 august 2011 - 22:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Finanţelor Publice ar putea renunţa, de anul viitor, la obligativitatea plăţii anuale a impozitului pe profit, lăsând firmelor posibilitatea de a opta între plata trimestrială şi plata anuală, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal. Măsura, însă, nu va fi aplicată şi contribuabillor care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură, care vor utiliza, în continuare, sistemul de plată anuală a impozitului pe profit, fără efectuarea de plăţi anticipate.

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, citat de Agerpres, contribuabilii la bugetul de stat vor putea opta între sistemul de plată trimestrială a impozitului pe profit şi sistemul de plată anuală a impozitului pe profit cu efectuarea de plăţi anticipate, în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent.

Producătorii agricoli care obţin venituri majoritare din producţia vegetală vor plăti, în continuare, anual impozitul pe profit

Începând cu anul 2012, sistemul de calcul, declarare şi plată anuală a impozitului pe profit, cu efectuarea trimestrială de plăţi anticipate, urma să devină obligatoriu pentru toate categoriile de contribuabili, cu excepţia organizaţiilor nonprofit şi a contribuabililor care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură, care vor aplica, în continuare, sistemul de plată anuală a impozitului pe profit, fără efectuarea de plăţi anticipate.

În prezent, băncile utilizează sistemul de calcul, declarare şi plată anuală a impozitului pe profit, cu efectuarea trimestrială de plăţi anticipate, în contul impozitului pe profit, în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, iar ceilalţi contribuabili calculează, declară şi plătesc trimestrial impozitul pe profit, cu regularizare la 25 aprilie, excepţie făcând doar ONG-urile şi producătorii agricoli care obţin venituri majoritare din producţia de cereale, pomicolă şi viticolă.

 

Vizualizat: 2823 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Taxarea inversă, o nouă povară fiscală pentru agricultori

Taxarea inversă, o nouă povară fiscală pentru agricultori

Până să elimine evaziunea fiscală din domeniu, taxarea inversă pentru livrarea, în interiorul ţării, a cerealelor şi plantelor tehnice, ar putea falimenta producătorii agricoli, în special pe cei cu personalitate juridică.

Taxarea inversă, calea laşă

Taxarea inversă, calea laşă

Încă din urmă cu câţiva ani, în mass media au început să apară primele semnale privind dimensiunea evaziunii fiscale. Că vorbim de unul ori de două miliarde de euro, (nu c-ar fi totuna!) un lucru este clar: tranzacţiile nefiscalizate au ajuns să destabilizeze bugetul de stat. Vă daţi seama,  câte salarii ori pensii nu s-ar putea plăti numai din sumele vehiculate.

Guvernul a aprobat taxarea inversă la cereale şi plante tehnice

Guvernul a aprobat taxarea inversă la cereale şi plante tehnice

• Până la 31 mai 2013, se aşteaptă să intre la bugetul de stat 820 de milioane de lei • Sorin Minea: “Evaziunea nu se lămureşte prin taxare inversă, ci prin scăderea TVA-ului”

ATENŢIE! De la 1 iunie se aplică taxarea inversă la cereale şi plante tehnice

ATENŢIE! De la 1 iunie se aplică taxarea inversă la cereale şi plante tehnice

Taxarea inversă la cereale şi plante tehnice se va aplica începând cu data de 1 iunie pentru o perioadă de aproape doi ani, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii